Clásica San Sebastian preview: Favoriti z Tour mieria za teplom

Klasikoa

zdroj: twitter.com/dklasikoa

Nestačili sme si ani vydýchnuť a máme tu ďalšie World Tour preteky. San Sebastian už ako tradične ponúkne klasikárskych 227 kilometrov. V teplom počasí to cyklisti nebudú mať jednoduché, no domáca enkláva jazdcov to bude mať ako výhodu. Začiatok a koniec bude v meste San Sebastian. Toto mesto leží na severe Španielska, iba kúsok od francúzskych hraníc. Baskický názov mesta je Donostia a odohráva sa tu každoročne najväčší filmový festival v Španielsku. Labužníci si tu prídu na svoje, keďže po celom svete je známa miestna gastronómia, ktorá prevažne pozostáva z plodov mora. Je to obľúbená destinácia surférov, keďže tu bývajú jedne z najväčších vĺn. Cestu za obhajobou by mal zahájiť i hrdina Tour de FranceJulian Alaphilippe (:dqt:).


Na trase klasiky San Sebastian sú dve šprintérske prémie. Doplní ich 7 kategorizovaných stúpaní. Víťazi šprintérskej a vrchárskej súťaže si okrem cien pripíšu na konto 500 €. Na celkového víťaza je pripravených 16 000 € a trofej. Celková dotácia pretekov je 40 tisíc eur. Na štart sa postaví 18 World Tour tímov a 4 prokontinentálne. Špeciálne chvíle bude zažívať Markel Irizar (:tfr:), ktorý po klasike San Sebastian ukončí profesionálnu kariéru. Bask sa dokázal pobiť so zákernou rakovinou a založil rodinu čo spomína i v odkaze pre fanúšikov nižšie.

Markel Irizar a jeho odkaz

Zostava Bory

Favoriti

Štartové pole je extrémne silné. Nechýba tu Egan Bernal (:ins:), ktorý len nedávno prepísal históriu Tour de France. K ruke má dvoch krajanov – Ivan Sosa (:ins:) a Sebastian Henao (:ins:). Šampión z Tour tu minulý rok spadol a tak má o motiváciu postarané. Vyzývateľ bude jednoznačne Julian Alaphilippe (:dqt:). Hrdina z Francúzska bude mať k ruke super talent Remca Evenepoela (:dqt:). Do hry o prvenstvo určite plánuje zasiahnuť klasikársky tím Lotto Soudal. Ten prinesie silnú zostavu. To isté môžeme povedať o Movistare, ten má na štartovej listine jazdcov ako Valverde (MOV), Mas (MOV), Soler (MOV), Landa (MOV), Anacona (MOV). Mitchelton-Scott prináša bratov Yatesovcov (:mts:), zvlášť Simon predvádzal parádne výkony na nedávnej Grand Tour. Prekvapiť môže i Greg Van Avermaet (:ccc:), Dan Martin (:uae:), Bauke Mollema (:tfr:) či Dylan Teuns (:bmt:).

Trasa

Trasa San Sebastian

 

Profil

San Sebastian profil

 

Zdroj: www.klasikoa.eus

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár