Čo hovoria na Sagana jeho najväčší konkurenti?

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Pred samotnými pretekmi sa verejne hovorilo o „love na Sagana“. Medzi favoritov sme zaraďovali viacerých cyklistov, no najväčším bol stále Slovák. Všetky predpoklady splnil do bodky a ostatným už iba ostali oči pre plač. Čo povedali po Bergenskom závode ostatní jazdci?

Od začiatku sa hovorilo o Gregovi Van Avermaetovi ako o vyzývateľovi Petra Sagana. Belgický cyklista vyhral viacero jarných klasík, najznámejšie bolo jeho víťazstvo na Paríž -Roubaix. V Bergene skončil na šiestom mieste.
„V závere som mal celkom dobré nohy. Na Alaphillippa som však nestíhal. Potom som bol v skupine, ktorú výborne viedlo Dánsko, ale bolo tam veľa útokov. Gilbert to skúsil, ja som sa šetril na šprint. Nebol som v dobrej pozícii. Som sklamaný, očakával som viac.
Opäť to bol Sagan. Musím mu pogratulovať. Vyhrať trikrát je niečo ťažké a špeciálne aj pre jedného z najlepších chalanov z našej generácie,“ priznal Avermaet.

Strieborný domáci cyklista Alexander Kristoff prehral len o niekoľko centimetrov. Nórsky cyklista bude nasledujúci rok nosiť dres pre európskeho majstra, no druhá priečka ho však mrzí:
„Šprint som naplno začal s tabuľou 150 metrov. Naozaj som si myslel, že by som to mohol dokázať. Dúfal som, že na mojom kolese nie je Sagan, ale Trentin. Bohužiaľ Peter je pri takomto predchádzaní lepší. V samotnom závere som sa mu vyrovnal a ak by to bolo o trochu dlhšie, možno by som ho predbehol. Ale aj on mohol zmeniť načasovanie. Podaril sa mu lepší šprint a je zaslúžený víťaz. “ 

Bronzový Austrálčan Michael Matthews zas zvolil nesprávnu taktiku počas pretekov. Austrália však bola v priebehu závodu výrazná a pomáhala svojmu lídrovi. Opäť sa ocitol na pódiu so Saganom. V roku 2015 skončil na druhom mieste.
„Som šťastný, že som opäť na pódiu. Veľmi som reagoval na útoky, ale nikdy sa od skupiny neodtrhli. Pelotón bol stále početný a zbytočne som vyčerpal energiu. Sagan bol niekde vzadu a išiel podľa seba. Čakal na hromadný šprint. Možno som  to mal spraviť tiež. Teraz však už nezmením nič,“ priznal 26-ročný šprintér.

V predných pozíciach vstupoval do posledného kilometra Talian Matteo Trentin. Nakoniec skončil na štvrtom mieste. Formu mal pred majstrovstvami výbornú. Na Vuelte vyhral 4 etapy. Očakával od seba viac:
„Štvrté miesto je dobrý výsledok, ale keď máte dobrú formu, je to veľké sklamanie. Budem úprimný, nemyslel som si, že by som dokázal vyhrať. Sagan s Kristoffom si na konci vytvorili odstup. Mal som nohy na to, aby som išiel na bronz proti Matthewsovi, no čas sa vrátiť nedá.“

Na Twitteri sa vyjadrili aj Marcel Kittel a Mark Cavendish.

„Peter je najlepší. Dnes večer to bude šialená slovenská oslava.“ 

„Ak tu bolo 10 favoritov pred pretekmi, 99% zoznamov(bez poradia) by vyzerali podobne skutočným výsledkom. Ešte raz gratulujem, Peter Sagan.“

 

zdroj: cyclingnews/twitter

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

3 responses to “Čo hovoria na Sagana jeho najväčší konkurenti?

  1. Ja som to tvrdil že Peťo vyhrá už týždeň pred pretekom a napísal som že je to odkaz aj pre rozhodcov Tour a Cavendischa a splnilo sa mi to do botky.Peťo píšem aj ja.SI FRAJER

  2. Peťo je skrátka top. To čo dokázal tento mladý chlapec sa prehliadnuť nedá. Držím palce pane. Hovorím pane lebo úcta je to čo ti preukazujem. Klobúk dole. Si frajer.

Pridaj komentár