Coppa Sabatini 2021: Valgren v dobrej forme pred MS

zdroj: © A.S.O./Charly Lopez

Michael Valgren (:efd:) ovládol druhé preteky v dvoch dňoch. Po stredajšej výhre na Giro della Toscana zaknihoval i prvenstvo na Coppa Sabatini. Šampión Európy Sonny Colbrelli (TBV) prekvapivo nestačil na Dána v cieľovom dojazde, ktorý bol do stúpania. Tretí bol Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies).

Všetko podstatné sa udialo 50 kilometrov pred cieľom, keď tímový kolega Valgrena zaútočil. Neilson Powless (:efd:) si vypracoval menší náskok a vyzeral veľmi dobre. Američan však prišiel o nádej pre záverečným stúpaním, keď bol dostihnutý. Do čela sa dral Gianni Moscon (:ins:), no Michael Valgren (:efd:) ukázal svoju silu. Jeho atak zachytil Sonny Colbrelli (TBV), no Dán nastúpil znova a bolo rozhodnuté. Pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta je tak v dobrej forme. Čerešničkou na torte je predĺženie zmluvy s EF Education Nippo o ďalší rok.

Predĺženie zmluvy

Profil Coppa Sabatini 2021

Štart

Cieľ

Michael Valgren (:efd:)

„Je to skvelý pocit. Porazil som Colbrelliho a ten je veľký favorit pre majstrovstvá sveta. Chcem poďakovať tímu, dnes sme jazdili fantasticky. Neilson Powless urobil veľký kus roboty. Cítil som sa dnes dobre a bolo otázne ako dám ten záver. Našťastie to sadlo dobre. Vyhrať majstrovstvá sveta by bol splnený sen, Dánsko bude veľmi silné.“

Coppa Sabatini 2021 – výsledky

1Michael Valgren Hundahl (Den) EF Education-Nippo5:14:20
2Sonny Colbrelli (Ita) Bahrain Victorious0:00:03
3Mathieu Burgaudeau (Fra) TotalEnergies0:00:06
4Filippo Baroncini (Ita) Italy0:00:09
5Lorenzo Rota (Ita) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux0:00:11
6Neilson Powless (USA) EF Education-Nippo0:00:17
7Gianni Moscon (Ita) Ineos Grenadiers0:00:33
8Antonio Pedrero (Spa) Movistar Team0:00:40
9Ander Okamika Bengoetxea (Spa) Burgos-BH0:01:25
10Ruben Guerreiro (Por) EF Education-Nippo0:01:31
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár