COVID-19 na Giro d’Italia 2020: Simon Yates pozitívny

Giro d'Italia 2020
COVID-19 na Giro d'Italia 2020

zdroj: twitter.com/TirrenAdriatico

COVID-19 na Giro d’Italia 2020 sa objavil u Simona Yatesa (:mts:). Brit nenastúpi do ôsmej etapy. Po predošlej etape sa mu prejavili slabé príznaky. Tím lekárov požiadal o prevedenie testu, ktorý bol pozitívny. Aj druhý RT-PCR test bol pozitívny.

28-ročný jazdec je teraz v izolácii. Neskôr ho organizátori podľa protokolu transportovali do severného Talianska, kde je pripravené krízové zariadenie. V ňom sa rozhodnú, kedy a ako pošlú Simona domov. Ostatní členovia tímu Mitchelton-Scott tiež podstúpili testy a vrátili negatívne výsledky. Od organizátorov dostali povolenie pokračovať.

Tímový lekár Matteo Beltemacchi :

„Simon mal v piatok mierne zvýšenú teplotu počas bežnej kontroly teploty, ktorú jazdci podstupujú trikrát do dňa. Bol izolovaný na svojej izbe a požiadali sme o test. Simonovo zdravie zostáva našou hlavnou prioritou, má mierne symptómy.“

Simon Yates prišil na preteky ako jeden z najväčších favoritov na celkové víťazstvo. V tretej etape však zlyhal, na najväčších konkurentov na Etne stratil viac ako tri minúty. Nevieme, či za tým bol koronavírus, ale jeho stratu formy doposiaľ nikto nevysvetlil.

Nastáva tak otázka, že ak bol 28-ročný Brit naozaj tak veľmi opatrný, ako sa mohol infikovať. Je koronavírus v pelotóne?

Vegni sa obáva tretieho týždňa

„Nemôžeme robiť nič iné, ako len pokračovať a rešpektovať nariadenia, ktoré boli definované. Tretí týždeň je problém. Mám celkom obavy, lebo ešte stále nám zostávajú dva týždne Grand Tour,“ povedal podľa Cyclingnews šéf pretekov Mauro Vegni o COVID-19 na Giro d’Italia 2020, aj keď to nebolo v reakcii na pozitívny test Simona Yatesa.

zdroj: greenedgecycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár