Craddock v problémoch ako Higuita

Lawson Craddock

zdroj: © A.S.O./ Fabien Boukla

Lawson Craddock (:efd:) je v rovnakých problémoch ako Sergio Higuita (:efd:). Na oficiálnom podujatí Mellow Jonny’s v Texase sedel na inom bicykli než mal. 29-ročný Američan má zmluvu do konca roka a je povinný reprezentovať farby tímu a sponzorov. Jeho nový tím BikeExchange ešte neoznámil nového dodávateľa, no je viac-menej jasné, že to bude Giant.

Dotout- procycling

Podľa dostupných informácii mu však bicykel poskytol priamo Giant. Tím EF Education-Nippo už skôr deklaroval, že používanie nového materiálu je v poriadku, no isté náležitosti musia byť splnené. Prekrytie značky bicykla a neverejné podujatie neboli v tomto prípade naplnené. Podobný prešľap urobil nedávno Higuita (:efd:), no následne sa ospravedlnil a priznal chybu. Americký tím vypovedanie stiahol a akceptoval ospraedlnenie.

EF Education-Nippo

„Chováme sa ku všetkým jazdcom rovnako, nerobíme výnimku. S Lawsonom sme hľadali najlepšie riešenie tejto situácie. Dohodu sme napokon našli. Náš jazdec sa spojil priamo s našim dodávateľom Cannondale a ospravedlnil sa. Pozeráme na posledných šesť spoločných rokov s Lawsonon, takto ukončiť spoluprácu by nebolo najšťastnejšie. Napokon všetko dobre dopadlo, nebudeme pristupovať k sankciám. Prajeme mu veľa úspechov v novom pôsobisku.“

Lawson Craddock (:efd:) strávil posledných 6 rokov v štruktúrach amerického tímu. Jeho najlepším výsledkom bola nedávna výhra v časovke na americkom šampionáte. Tam porazil jazdcov ako Chad Haga a Teejay Van Garderen.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár