Sergio Higuita si zavaril. EF Education mu jednostranne vypovedal zmluvu

Sergio Higuita

zdroj: © A.S.O./Charly Lopez

Aktualizácia: Sergio Huguita (:efd:) sa dodatočne ospravedlnil a priznal chybu, ktorou poškodil svoj tím. Tím EF Education-Nippo napokon výpoveď zmluvy stiahol a dohodol sa na podmienkach s Kolumbijčanom.

Tím EF Education-Nippo vypovedal zmluvu, ktorá platila do konca roka. Sergio Higuita bol natočený v Kolumbii, kde používal bicykel svojho nového tímu Bora-hansgrohe. Kolumbijčan mal platnú zmluvu s americkým tímom a preto mal používať bicykel značky Cannondale. Na videu je vidieť, že sa po boku Daniela Martineza (:ins:) vezie na bicykli Specialized. Jazdci zvyknú testovať „nový materiál“ už koncom roka, no na oficiálnych podujatiach ako bolo Giro del Rigo by sa to nemalo stávať.

Dotout- procycling

Sergio Higuita na novom bicykli

Vyjadrenie tímu EF Education-Nippo

„Chápeme, že Sergio potrebuje otestovať a nastaviť nový bicykel. Obvykle sa to ale robí na neverejných podujatiach či kempoch. Treba si o to požiadať a so schválením nikdy nie je problém. Jazdci navyše môžu testovať nový materiál, ktorý nie je označený. Môžu to dokonca po poslednom World Tour podniku vďaka dodatku zo zmluvy AIGCP/CPA. Avšak toto nebol prípad Sergia. Jeho počínanie zneuctilo našich partnerov a sponzorov. Ako výsledok sme jednostranne vypovedali zmluvu, ktorá platila do konca roka. Verím, že sa vo finále priateľsky rozídeme.“

24-ročný cyklista podpísal zmluvu s EF Education-Nippo v roku 2019. Okamžite sa stal najlepším vrchárom v tíme. Počas prvej sezóny vyhral etapu na Vuelte a skončil celkovo druhý na pretekoch okolo Kalifornie. Od budúceho roka bude obliekať farby nemeckej Bory, ktorá mení stratégiu tímu a bude sa zameriavať na celkové poradia.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár