Critérium du Dauphiné 2022: Carlos Verona s prvou výhrou v kariére (7. etapa)

carlos verona

zdroj: © Photogomezsport

Siedmu etapu pretekov Critérium du Dauphiné 2022 ovádol Carlos Verona (MOV). Skúsený Španiel sa udržal v závere s Elissondem (:tfr:), Francúzovi pred cieľom nastúpil a dokázal zvíťaziť. Do vedenia pretekov sa dnes dostal Primož Roglič (:tjb:).

Profil 7. etapy

Priebeh

Únik sa vytvoril až po stúpaní Col du Galibier, do skupiny si naskočilo 18 jazdcov. Najlepšie postaveným mužom v úniku bol Luis Leon Sanchez (:tbm:). Španiel strácal v celkovom poradí necelé tri minúty. Skupina však nedostala veľký priestor, no v polovici etapy to bolo niečo okolo troch minút. Veci sa začali diať až pri výstupe na Col de la Croix de Fer. Tri kilometre pod vrcholom bola vo vedení už len pätica jazdcov. Na pelotón mali iba minútu. Podobne sa to triedilo i v hlavnom balíku, odskákal si to Enric Mas (MOV). Španiel nevydržal tempo.

Nalini - procycling

Svoje vedenie v pretekoch pomaly prepúšťal Van Aert (:tjb:), Belgičan si šiel svoje tempo za skupinou favoritov. Na vrchole bol ako prvý Rolland (B&B Hotels – KTM) a zaistil si tak prakticky bodkovaný dres. V zjazde bol aktívny Kenny Elissonde (:tfr:), držal sa ho iba Carlos Verona (MOV). Dvojica sa držala veľmi dobre a vyzeralo to pre úspech jedného z dvojice.

Záver

Carlos Verona (MOV) na nič nečakal a šesť kilometrov pred cieľom nastúpil. 29-ročný skúsený domestik si šiel pre prvé víťazstvo v kariére. V skupine favoritov robil dobrú robotu Jonas Vingegaard (:tjb:). Mladý Dán pripravil pozíciu pre Rogliča (:jtb:), ktorý si šiel pre žltý dres. Verona mal k dispozícii ešte 30 sekúnd, no do cieľa chýbalo len 1 500 metrov. Slovinec sa však nastúpil favoritom a stíhal Veronu. Španiel sa napokon dočkal a pripísal svoje prvé víťazstvo na svoje konto.

Výsledky 7. etapy

Results powered by FirstCycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár