Critérium du Dauphiné 2022: Mladík z TotalEnergies prekvapil (6. etapa)

Tím TotalEnergies Tour de France 2022

zdroj: twitter.com/petosagan

Šiestu etapu pretekov Critérium du Dauphiné 2022 ovádol Valentin Ferron (TotalEnergies). Mladík bol súčasťou úniku a v závere si počínal najlepšie. Nastúpil ďaleko pred cieľom a prekvapil tak súperov. V celkovom hodnotení i naďalej vedie Van Aert (:tjb:)

Profil 6. etapy

Priebeh

Únik dňa sa vytvoril až na stúpaní Col de Rousset. Tam sa odpútala sedmička jazdcov – Pierre Rolland (B&B Hotels – KTM), Bruno Armiral (FDJ), Geoffrey Bouchard (:alm:), Andrea Bagioli (:dqt:), Victor Lafay (COF), Valentin Ferron (TotalEnergies) a Warren Barguil (Arkéa-Samsic). Náskok skupiny bol v polovici pretekov približne 4 minúty, čo im nedávalo veľkú šancu. Talian Bagioli bol len 3 minúty za vedúcim Van Aertom (:tjb:) v celkovom hodnotení, to nenechalo pelotón chladným.

Nalini - procycling

Po poslednom stúpaní dňa sa s únikom rozlúčil Bruno Armiral (FDJ), hlavný balík sa v tento moment priblížil na 3 minúty. Dvadsať kilometrov pred cieľom bol náskok stále vysoký, šestica mala dve a pol minúty. Tím Jumbo-Visma však šiel do čela a začal znižovať stratu. Desať kilometrov pred cieľom však bol náskok na úrovni dvoch minút a vyzeralo to pre šesticu v čele veľmi dobre. O 5 kilometrov to bolo stále cez minútu.

Záver

Valentin Ferron (TotalEnergies) sa rozhodol 500 metrov pred páskou vyskúšať šťastie a vyplatilo sa. Mladíkov nástup prekvapil súperov a tí nechali všetku prácu na Bagiolim (:dqt:). Talian však nechcel robiť prácu za ostatných a tak sa mladý Francúz radoval z životného prvenstva.

Výsledky 6. etapy

Results powered by FirstCycling.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár