Critérium du Dauphiné: Alaphilippe ovládol prvú horskú etapu

zdroj: twitter.com/LesoirSports/

Štvrtá etapa pretekov Critérium du Dauphiné mala 181 kilometrov a viedla z Chazey-sur-Ain do obce Lans-en-Vercors. Obsahovala tri kategorizované stúpania. Všetky sa nachádzali v druhej polovici trasy. Prvé stúpanie patrilo do najnižšej, štvrtej kategórie. Ďalší kopec Col du Mont Noir patril do najvyššej kategórie s označením HC. Cieľ sa nachádzal na dvojkovom stúpaní s dĺžkou 5 kilometrov.

Pred posledným stúpaním začalo pršať. Veľmi nádejne to vyzeralo pre Daria Catalda (AST), ktorý bol dlhší čas v sólo úniku. Cieľ bol pre neho iba 300 metrov ďaleko a mal všetky karty vo svojich rukách. Prvé zrýchlenie urobil Dan Martin (:uae:), ktoré nasledovali Julian Alaphlippe (:qst:), Geraint Thomas (:sky:) a Romain Bardet (:alm:). V šprinte tejto malej skupiny bol najrýchlejší Julian Alaphilippe, ktorý si uchmatol štvrtú etapu francúzskych pretekov. Za ním skončil na druhom mieste Dan Martin  a tretí došiel Geraint Thomas.

Team Sky odviedol dnes poriadny kus práce v pelotóne. Hlavne najťažšie stúpanie Col du Mont Noir si postrážili ukážkovo. Tímový líder Sky Michal Kwiatkowski (:sky) aj napriek práci svojho tímu nestačil na líderskú skupinu na poslednom stúpaní do Lans-en-Vercors. Poliak nastúpil do dnešnej etapy v žltom drese. V cieli stratil na víťaza 17 sekúnd a v celkovej klasifikácii sa posunul na druhé miesto. Žltý dres ostal v tíme Sky. Novým lídrom klasifikácie je Gianni Moscon (:sky:): Pódium uzatvára taktiež člen tímu Sky, Geraint Thomas (:sky:). Jazdci brtiského tímu môžu ďakovať najmä dvom časovkám, jednej individuálnej a druhej tímovej.

Piatková etapa sa opäť bude končiť na stúpaní. Trasa piatej etapy bude mať 130 kilometrov.

Záver etapy:

Výsledky 4. etapy

1.Julian Alaphilippe (Fra):qst:4:26:58
2.Daniel Martin (Irl):uae:
3.Geraint Thomas (GBr):sky:
4.Romain Bardet (Fra):alm:
5.Pierre Latour (Fra):alm:0:00:05
6.Adam Yates (GBr):mts:
7.Emanuel Buchmann (Ger)BOH
8.Guillaume Martin (Fra)Wanty-Groupe Gobert
9.Gianni Moscon (Ita):sky:
10.Tiesj Benoot (Bel):lts:

Celkové poradie:

1.Gianni Moscon (Ita):sky:13:55:30
2.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:0:00:06
3.Geraint Thomas (GBr):sky:
4.Julian Alaphilippe (Fra):qst:0:00:48
5.Damiano Caruso (Ita):bmc:0:00:49
6.Bob Jungels (Lux):qst:0:01:05
7.Adam Yates (GBr):mts:0:01:11
8.Tiesj Benoot (Bel):lts:0:01:13
9.Romain Bardet (Fra):alm:0:01:41
10.Marc Soler (Spa)MOV0:01:48

 

Zdroj: cyclingnews.com

 

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár