Critérium du Dauphiné: V súboji klasikárov sa nakoniec radoval Impey

zdroj: twitter.com/cyclingnewsfeed

Po prológu nasledovala prvá etapa francúzskych pretekov, ktorá merala 179 kilometrov. Viedla z mesta Valence do Saint-Just-Saint-Rambert. Mala zvlnený profil a obsahovala niekoľko krátkych stúpaní. Mohla skončiť víťazným únikom, no niečo si v nej našli aj klasikári.

Únik dňa vytvorili jazdci Nicolas Edet (Cofidis), Brice Feillu (Fortuneo – Samsic) a Lawson Craddok (:efd:). Na začiatku si vytvorili náskok, ktorý presiahol hranicu piatich minút. Belgický celok Quick-Step Floors nasadil svižnejšie tempo a nádeje na úspešný únik sa začali rozplývať.

V posledných 20 kilometroch sa na zemi ocitli Kiel Reijinen (:tfr:) a Luka Pibernik (:bmt:) a následne aj Axel Domont (:alm:) s Alexisom Vuillermozom (:alm:) . Favoritov vpredu však tieto kolízie neohrozili.

Po dostihnutí úniku sa schyľovalo k hromadnému šprintu. Proti tomu boli jazdci ako Dylan Teuns (:bmc:), Michael Valgren (AST) alebo Julian Alaphilippe (:qst:). Tí sa pokúsili o útok, no Team Sky si to ustrážil. Hlavne Gianni Moscon (:sky:) dobre pokryl prípadné nástupy a čiastočne pomohol svojmu kolegovi, Michalovi Kwiatkowskemu (:sky:), ktorý je priebežne na čele celkovej klasifikácie.

O víťazstvo si to rozdala početná skupina, v ktorej boli všetci favoriti na celkové víťazstvo. Moscon ešte dohnal ambiciózny pokus Franca Pellizottiho (:bmt:). Najväčšie zrýchlenie predviedol juhoafrický majster Daryl Impey (:mts:), ktorý sa tešil z etapového víťazstva. V hromadnom dojazde skončil na druhom mieste Julian Alaphilippe (:qst:) a tretí došiel Pascal Ackermann (BOH).

Víťaz prológu Kwiatkowski došiel na pohodlnom piatom mieste a ustrážil si žltý dres pre priebežného lídra. Impey poskočil v celkovej klasifikácii na druhé miesto.

Zajtra je na programe etapa s piatimi kategorizovanými stúpaniami a následnym zjazdom do mestečka Belleville en Beaujolais.

Posledný kilometer:

Profil dnešnej etapy:

zdroj: procyclingstats

Výsledky 1. etapy

1.Daryl Impey (RSA):mts:4:24:26
2.Julian Alaphilippe (Fra):qst:
3.Pascal Ackermann (Ger)BOH
4.Tiesj Benoot (Bel):lts:
5.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:
6.Jesus Herrada (Spa)Cofidis
7.Damiano Caruso (Ita):bmc:
8.Xandro Meurisse (Bel)Wanty-Gropue Gobert
9.Mike Teunissen (Ned):sun:
10.Jaime Roson (Spa)MOV

Celkové poradie:

1.Michal Kwiatkowski (Pol):sky:4:31:51
2.Daryl Impey (RSA):mts:0:00:02
3.Gianni Moscon (Ita):sky:0:00:03
4.Bob Jungels (Lux):qst:0:00:07
5.Julian Alaphilippe (Fra):qst:0:00:08
6.Jens Keukeleire (Bel):lot:0:00:09
7.Mike Teunissen (Ned):sun:0:00:13
8.Damiano Caruso (Ita):bmc:0:00:15
9.Laurens De Plus (Bel):qst:
10.Michael Valgren (Den)AST0:00:16

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár