Ďalšie zmeny v Movistare. José Luis Arrieta odchádza po 25 rokoch

Movistar team

zdroj: twitter.com/movistar_team

Športový riaditeľ José Luis Arrieta končí po 25 rokoch v Movistare. Jeho nadriadený Patxi Vila už skôr oznámil, že musí nastať zmena. S touto zmenou prichádza i trojica nových tvári. Do štruktúr Movistaru sa postupne zapoja Leonardo Piepoli, José Ibarguren a Iván Velasco. Arrieta bol v profesionálnej cyklistike od roku 1993, do roku 2005 jazdil za domáci tím Banesto (neskôr Movistar). V rokoch 2006 – 2010 sa presunul do Francúzska a jazdil za AG2R Prévoyance. Od roku 2011 bol späť v Movistare, na pozícii športového riaditeľa.

Sezóna Movistaru v číslach

V sezóne 2021 sa podarilo tímu Movistar získať 38 víťazstiev. Pätnásť z nich bolo v mužskom pelotóne, 23 v ženskom. Najúspešnejšou bola Emma Norsgaard, ktorá zdvila ruky nad hlavu celkovo šesťkrát.

Eusebio Unzué

„Pre mňa osobne to bolo veľmi ťažké rozhodnutie. Muselo sa to ale urobiť, je to pre väčšie dobro tímu a lepšiu budúcnosť.“

Patxi Vila

„Tento tím ma 42 rokov. Niektoré z nich boli úspešné, niektoré menej. Sme však v procese zmeny, chceme mať viac medzinárodný tím ako v minulosti. Chceme taktiež viacero rôznych typov jazdcov. Tak ako chceme modernizovať zostavu jazdcov, musíme inovovať i manažment. Všetko toto chce čas.“

V španielskom tíme nedávno skončila éra Naira Quintanu. Alejandro Valverde má 41 rokov a blíži sa ku koncu kariéry, i keď podpísal zmluvu na ďalší rok. Miguel Angel López do tímu prišiel a rovnako aj odišiel. Nepohodol sa s vedením a predčasne vypovedal zmluvu.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár