Diplomatický Peter Sagan po prvom štarte v sezóne 2022

Peter Sagan

zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=489482379215188&set=pcb.489483279215098

Peter Sagan (TotalEnergies) dnes 18. februára odštartoval už svoju 13. sezónu v profi pelotóne. Zažil tak hneď dvojnásobnú premiéru a to v novom tíme TotalEnergies na pretekoch, na ktorých ešte nikdy neštartoval. Žiaľ, v záverečnom stúpaní trojnásobný majster sveta zaostal a vystúpil si z tempa. Napokon bol v cieli klasifikovaný na 100. mieste.    
V záverečnom špurte však tím TotalEnergies mal zastúpenie. Anthony Turgis dokázal vybojovať cenné druhé miesto, za ktoré mu aj Sagan pogratuloval:

Peter Sagan – vyjadrenie

Majster Európy z roku 2016 na svojom facebookovom profile svoje dnešné účinkovanie okomentoval veľmi diplomaticky: Prvé preteky vo farbách mojej novej rodiny a takéto vrelé privítanie francúzskou verejnosťou! Je príjemné sa po dlhých mesiacoch opäť dostať do pretekárskeho režimu v takejto príjemnej atmosfére.“
Na obrázku môže byť 4 ľudia, bicykel a vonku
https://www.facebook.com/photo/?fbid=489482322548527&set=pcb.489483279215098

Je veľa spôsobov, ako môžeme analyzovať toto vyjadrenie. Je fakt, že preteky Tour du Var sú kopcovité preteky vo francúzskych Alpách a Peter ich berie ako prípravu na klasikársku časť sezóny. Na druhej strane dnešným víťazom sa stal Caleb Ewan (:lts:), šprintér, ktorý v minulosti mal problém zvládnuť aj menšie stúpanie. Obdobie sa však zmenilo a už aj tento útly austrálsky šprintér dokáže konkurovať komplexným špurtérom. Najmä z toho dôvodu môže byť pre mnohých fanúšikov zaváhanie Tourminatóra nezvyčajné a paradoxné, najmä keď jazdci menej odolní v kopcoch nezaostali.

Nalini - procycling

Slovenskí fanúšikovia však nie sú jediní, ktorých dnešné predstavenie na stúpaní Col du Mai (5,5 kilometrov o priemernom sklone 3,2 %) prekvapilo. Zahraničné médiá trefne poznamenali, že slovenský rýchlik vypadol v teréne, ktorý bude typicky pre celú klasikársku časť sezóny.

Plán alebo náhoda?

Zamýšľal to, alebo to len tak vystrelilo? To vie iba on sám a ostatní v tíme. Netreba však zabúdať, že Peter Sagan vie, čo robí a na čom je. Veľakrát sa dokázal vrátiť silný vo chvíľach, kedy ho len málokto očakával. Navyše nikde nebolo jasne dané, že lídrom na pretekoch v regióne Var bude práve rodák zo Žiliny. Pravda môže byť úplne iná a vystúpenie z tempa bolo možno aj plánované. Uvidíme, čo prinesú ďalšie dni a ďalšie preteky. Prvý menší vrchol sezóny nás čaká už budúci víkend na klasikách Omloop Het Nieuwsblat a Kuurne – Bruxelles – Kuurne.
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár