Do tímu BORA – hansgrohe prichádza budúcnosť nemeckej cyklistiky, Max Schachmann.

Prestupy

zdroj: twitter.com/24matins_de

Tím BORA – hansgrohe potvrdil príchod nemeckého jazdca Maximiliana Schachmanna. 24-ročný jazdec podpísal dvojročný kontrakt. Pretekár opúšťa tím Quick-Step Floors po dvoch rokoch.

Schachmann sa rýchlo adaptoval na profi-pelotón. V tom pôsobil od roku 2017, predtým dosahoval výborné výsledky v kategórii do 23 rokov. V tejto sezóne dokázal získať niekoľko skvelých výsledkov. Doposiaľ najväčie víťazstvo získal na vrchole stúpania Prato Nevoso v 18. etape Giro d’Italia. Jeho triumf vtedy vzišiel z úspešného úniku. Z brejku vyhral etapu aj na Okolo Katalánska. V auguste dokázal vyhrať etapu na Okolo Nemecka, kde skončil tretí v celkovom poradí. Taktiež sa nestratil ani v Ardénach. Na prestížnej klasike Valónsky šíp došiel na slušnom ôsmom mieste. To svedčí o tom, že Schachmann dokáže bojovať v rôznych typoch pretekov. Okrem kopcov zvláda aj časovku. Na Majstrovstvách Európy v individuálnej časovke skončil na bronzovej pozícii.

„Z tohto kroku som veľmi šťastný. Pre nemeckého jazdca je jazdenie v Nemecku perfektné. Moji kolegovia mi povedali, že tím, jeho štruktúra a atmosféra sú skvelé. Som veľmi šťastný z toho, že tu budem jazdiť dve sezóny. To, ako tím dokázal vyrásť v posledných rokoch, je veľmi nádejné pre nemeckú cyklistiku. Taktiež si myslím, že toto vysoko profesionálne prostredie mi pomôže zlepšiť sa. Teraz je rad na mne, aby som sa stal súčasťou úspešného príbehu tímu BORA – hansgrohe,“ povedal Schachmann prostredníctvom tlačovej správy nového zamestnávateľa.

Generálny manžér tímu Ralph Denk sa vyjadril, že je dôležité mať v tíme najväčšie nádeje nemeckej cyklistiky:vrchára Emanuela Buchmanna (BOH), šprintéra Pascala Ackermanna a po novom aj Schachmanna.

„O Maximilianovom veľkom potencáli by sa dalo veľa rozprávať. V tejto sezóne to už viackrát dokázal. Som veľmi nadšený z toho, že s Ackermannom, Buchmannom a Schachmannom máme troch kľúčových jazdcov pre nemeckú cyklistiku v jednom tíme. V našich prvých World Tour sezónach sa ľudia často na nás pozerali ako na „tím Sagan“. Samozrejme, Peter je najväčšou hviezdou nášho športu a priťahuje veľkú pozornosť. Naši mladí jazdci však tento rok potvrdili, že BORA – hansgrohe je viac ako len ‚Sagan‘,“ povedal Ralph Denk.

Nemecký tím už ohlásil prestupy klasikárov Jempyho Druckera a Oscara Gatta. Tí by mali od budúcej sezóny pomáhať hlavne Petrovi Saganovi (BOH) na jarných klasikách.

Zdroj: cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár