Druhý deň Virtual Tour de France ovládli Stephensová a Bernard

Julien Bernard Virtual Tour de France

zdroj: twitter.com/TrekSegafredo

Menšia náhrada za reálnu Tour de France pokračovala otváracím víkendom druhou etapou. Na platforme Zwift sa dnes odohrala takmer 30-kilometrová etapa Virtual TdF obsahujúca iba jedno dlhé stúpanie v strede.

Ženské preteky

Na trenažérch najprv bojovali ženy. Na stúpaní sa hlavná skupina zmenšila na iba 30 jazdkýň. Na vrchole si po maximum bodov prišla Magnaldiová (Ceratizit-WNT Pro Cycling). Pri jej útoku v strede etapy sa s ňou držali len Uttrup Ludwigová (FDJ Nouvelle Aquitaine) a Harrisová (Canyon SRAM Racing). Na finálnej rovine sa k nim dotiahli ešte Faulknerová (Team TIBCO – SVB) a Stephensová (Team Tibco-Silicon Valley Bank), neskôr aj Lowdenová (Drops).

Dánka Uttrup Ludwigová tri kilometre pred koncom siahla na virtuálny zvyšovač výkonu, no dnes to nepomohlo. V šprinte skupiny najvýkonnejších napokon vyhrala 33-ročná Lauren Stephensová. Víťazstvom dostala svoj tím Tibco-Silicon Valley Bank do najlepšej pozície v celkovej klasifikácii.

Mužské preteky

V druhej časti programu najprv výrazne zatlačil Geraint Thomas (:ins:), ktorý sa chcel zbaviť šprintérov na stúpaní. Zobral so sebou malú skupinu, ktorá dlho nebola osamote. Využil ju ale Woods (:efd:) v spoločnosti Geoghegan Harta (:ins:), ale nezískali z toho nič.

Napokon došlo ku zalepeniu veľkej skupiny, ktorá bojovalo o víťazstvo. V nej mal tím Trek – Segafredo trojité zastúpenie, neutralizoval tak neskorý atak Bevina (:ccc:). Ich jazdec Julien Bernard (:tfr:) bral víťazstvo na konci dňa po šprinte, kde druhý skončil Freddy Ovett (:isn:) a tretí Michael Woods (:efd:).

Keďže počas zvyšných šiestich etáp si tímy môžu meniť zostavy, vo Virtual Tour de France je podstatná práve súťaž tímov. Žlté dresy po dnešnom dni ostávajú na ramenách NTT Pro Team, ktorý bral s Gibbonsom včerajšiu etapu.

Záznam druhého dňa Virtual TdF:

Program Virtual Tour de France:

1 .etapa: sobota 4. júla – kopcovitá, 36.4 km

2. etapa: nedeľa 5. júla – horská, 29.5 km

3. etapa: sobota 11. júla – rovinatá, 48 km

4. etapa: nedeľa 12.júla – kopcovitá, 45.8 km

5. etapa: sobota 18. júla – výstup na Mont Ventoux, 29 km

6. etapa: nedeľa 19. júla – etapa v Paríží na Champs-Elysées, rovinatá, 48 km

 

Zdroj: letour.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár