Dumoulin sa podrobil zákroku. Jeho účasť na Tour je stále otázna, tréning preložil v poslednej chvíli

Tour de France 2019

zdroj: twitter.com/TeamSunweb

Tom Dumoulin (:sun:) musel podstúpiť menšiu operáciu kolena. Holanďanovi boli odstránené kúsky štrku a malé šance na jeho kvalitné predstavenie na Tour de France stále žijú. Team Sunweb si však bude musieť prejsť cez rôzne prekážky, keďže Dumoulin dnes preložil svoj plánovaný odchod na tréning.

Dumoulin minulý mesiac spadol v štvrtej etape pretekov Giro d’Italia. Z pretekov sa porúčal predčasne a sústredil sa na uzdravenie pred ďalšou Grand Tour. Na súťažné cesty sa postavil v predošlom týždni na pretekoch Critérium du Dauphiné, kde chcel vyskúšať záťaž.

Na francúzskom etapáku sa sťažoval na bolesti v kolene. Sobotňajšiu, predposlednú etapu už vynechal. Doktori sa rozhodli mu odstrániť malú čiastočku štrku uviaznutú pod kožou, ktorá mu spôsobovala zápal. Zákrok bol vykonaný menej ako 48 hodín po návrate z Dauphiné.

Doktor tímu Sunweb Camiel Aldershof:

„Tom podstúpil menšiu operáciu. V nej mu vybrali niečo, čo najprv vyzeralo ako úlomok kovu, no bola to malá časť štrku. Tom v pondelok spravil testovaciu jazdu a keď všetko išlo dobre, rozhodlo sa o tom, že môže ísť na vysokohorský tréning a pokračovať v príprave.“

28-ročný jazdec na celkové poradie mal najprv obavy, či môže riadne jazdiť na Tour, ak má bolesti v kolene. Preto sa doktori rozhodli čo najrýchlejšie problém vyriešiť. Dumoulin sa mal podľa plánov teraz nachádzať vo francúzskom La Plagne, kde mal dokončiť svoju vysokohorskú prípravu. Podľa najnovších informácií však tréning odložil o niekoľko dní. Vrchár ostáva zatiaľ doma.

Najnovšie stanovisku tímu Sunweb:

„Bol to pre neho hektický týždeň s viacerými kladmi i zápormi. Dodatočné dni doma dovolia Tomovi nezaťažiť si koleno a dopriať si viac relaxu.“

Najprv sa tak zdalo, že po operácii je všetko v poriadku, no najnovšia správa pridáva viacero otázok o forme a pripravenosti rodáka z Maastrichtu.

Najslávnejšie cyklistické preteky Tour de France štartujú 6. júla v Bruseli. Z boja o žltý dres vypadol absolútne najväčší favoritov Chris Froome (:ins:) po vážnom páde. Bez Brita na štartovej listine je práve Tom Dumoulin v plnej sile veľkým ašpirantom na zisk titulu.

Zdroj: teamsunweb.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár