E3 BinckBank Classic preview: Peter Sagan zabojuje o úspech spolu s bratom

E3 BinckBank 2019

zdroj: facebook.com/nikiterpstraracing

Už tento piatok odštartuje ďalšia klasika. Na program bude E3 BinckBank Classic, taktiež známa ako E3 Harelbeke. Meno titulárneho sponzora sa možno zmenilo, no názov podľa neďalekej dialnice E3 ostáva. V kalendári World Tour je tento podnik od roku 2012. Preteky sa taktiež volajú „mini Flámsko“, keďže profilom pripomínajú slávnejšiu klasiku Okolo Flámska. Najúspešnejším jazdcom histórie je Toom Boonen, ktorý tu zvíťazil päťkrát. Titul obhajuje Niki Terpstra, ktorý už oblieka farby Diréct Energie. Začiatok a koniec je už ako tradične v meste Harelbeke. Žije tu viac než 25 000 obyvateľov a patrí do okresu Kortrijk. Začiatok pretekov bude o 12:15, približný dojazd o 16:45. Priamy prenos bude k dispozícii na televíznej stanici Eurosport.

Na štart sa postaví 175 jazdcov z 18 World Tour tímov a 7 kontinentálnych. Na pelotón je pripravených celkovo 203,9 kilometrov a 15 stúpaní. V itinerári nebudú chýbať Kapelberg, Paterberg či Oude Kwaremont. V štartovom poli sa predstaví i víťaz z roku 2014 – Peter Sagan (BOH). Doprevádzať ho bude jeho brat Juraj Sagan (BOH), ktorý sa medzičasom pripravuje na Driedaagse Brugge-De Panne. Slovákom budú pomáhať Daniel Oss (BOH), Jempy Drucker (BOH) či Maciej Bodnar (BOH). V nedeľu sa celý kolotoč presunie do Gentu na ďalšiu dláždenú klasiku Gent – Wevelgem.

Favoriti

Jeden z najväčších favoritov bude domáci Wout Van Aert (:tjb:). Beligčan sa v doterajších klasikách predviedol v dobrom svetle a na domácej pôde bude určite veľká motivácia. Oliver Naesen (:alm:) tu minulý rok obsadil 4. miesto a tak ho určite radíme k favoritom. Ďalším bude obhajca prvenstva Niki Terpstra (Diréct Energie). Holanďan sa v tejto sezóne hľadá a po prestupe ešte neukázal plný potenciál. Podobný prípad je i Greg Van Avermaet (:ccc:), po zmene dresu ešte nezvíťazil a tu sa mu naskytá ideálna príležitosť. V tomto roku sa viac-menej trápi i Peter Sagan (BOH). Pred Tirreno – Adriatico ochorel a na Miláno – San Remo tak nemal úplne ideálnu prípravu. Aj napriek tomu obsadil na monumente skvelú 4. priečku. V roku 2014 preteky E3 ovládol a tak v to dúfame i tento rok. Medzi širší okruh favoritov radíme jazdcov ako Zdeněk Štybar (:dqt:), Philippe Gilbert (:dqt:), Matteo Trentin (:mts:), Gianni Moscon (:sky:), Alexander Kristoff (:uae:) či John Degenkolb (:tfr:).

Profil:

Trasa:

 

Promo video:

Zdroj: cyclingnews.com, e3binckbankclassic.be

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár