Egan Bernal bol prepustený z nemocnice

Egan Bernal

zdroj: twitter.com/INEOSGrenadiers

Kolumbijský cyklista Egan Bernal (INEOS Grenadiers) bol prepustený z nemocnice, do ktorej sa dostal po ťažkom páde na konci januára. Po dvoch týždňoch v Univerzitnej nemocnici La Sabana začína dlhá rehabilitácia.

„Egan Bernal strávil dva týždne v našej nemocnici a podarilo sa mu prekonať následky traumy – zranení, ktoré nastanú po nárazoch vo vysokej rýchlosti,“ stojí v tlačovej správe nemocnice. „Práve teraz sa pacient nachádza v treťom štádiu traumy. Je pripravený začať proces rehabilitácie. Nemá už žiadne komplikácie a jeho zranenia sú stabilizované.“

25-ročný víťaz Tour de France aj Giro d’Italia naďalej ostane pod opaterou rehabilitačného centra, ktoré prislúcha nemocnici v kolumbijskom hlavnom meste Bogotá. Môže sa však vrátiť domov.

 

Egan Bernal mohol ochrnúť

24. januára narazil Bernal do stojaceho autobusu. Jazdec INEOS Grenadiers bol na tréningu na časovkárskom špeciáli a autobus si nevšimol. Totiž v priľahlých častiach Bogóty je celkom bežné, že autobusy zastavia na znamenie cestujúcich aj mimo zastávky.

Egan Bernal si zlomil dva krčné stavce, pravú stehennú kosť a zlomené jabĺčko na kolene. Navyše mal aj výrazné poranenia na hrudníku, vrátane zlomených rebier.

„Mal som 95-percentnú šancu, že budem mať poranenú miechu a budem paralyzovaný a skoro som prišiel o život, pri tom, čo robím najradšej“ píše Bernal na sociálne siete. „Chcel by som sa poďakovať Bohu, Univerzitnej nemocnici Sabama a všetkým lekárom, ktorí urobili nemožné, mojej rodine, priateľke a vám všetkým za vaše priania. Ešte stále som na JIS a čakám na ďalšie operácie.“

V tíme INEOS Grenadiers pochopiteľne počítajú s tým, že Bernal nestihne Tour de France konajúcu sa v júli. Prvé správy hovoria o tom, že Richard Carapaz svoj program nezmení a povedie tím na Giro d’Italia. Lídrami na Tour de France tak pravdepodobne budú Adam Yates, Geraint Thomas alebo Tao Geoghegan Hart.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár