Egan Bernal: Mal som šancu 95%, že ochrniem

Egan Bernal

zdroj: © INEOS Grenadiers

Kolumbijský cyklista Egan Bernal sa prvýkrát verejne ozval po veľmi ťažkej nehode. Jazdec INEOS Grenadiers je od pondelka na jednotke intenzívnej starostlivosti. 

Pri tréningovej jazde na časovkárskom bicykli narazil do stojaceho autobusu a utrpel mnohé zlomeniny či prepichnutie pľúc. 25-ročný Bernal má pred sebou ešte niekoľko operácií, ale už teraz je rád, že vyviazol z najhoršieho.

Egan Bernal:

„Mal som 95-percentnú šancu, že budem mať poranenú miechu a budem paralyzovaný a skoro som prišiel o život, pri tom, čo robím najradšej“ píše na sociálne siete. „Chcel bys om sa poďakovať Bohu, Univerzitnej nemocnici U. Sabama a všetkým lekárom, ktorí urobili nemožné, mojej rodine, priateľke a vám všetkým za vaše priania. Ešte stále som na JIS a čakám na ďalšie operácie.“

Zranenia Bernala

Oficiálna správa tímu INEOS Grenadiers spomína množstvo zranení, ktoré líder britskej zostavy utrpel. Takmer okamžite bol operovaný a lekárom sa ho podarilo stabilizovať.

Bernal má zlomeninu jedného z krčných stavcov, fraktúru pravej stehennej kosti, jabĺčka na kolene, prepichnuté pľúca a niekoľko zlomenín rebier.

Z tábora INEOS Grenadiers sa už jasne hovorí o tom, že Bernal sa nestihne zostaviť do Tour de France. Podľa Dylana van Baarleho z rozhovoru pre Wielerflits je víťaz Tour de France 2019 mentálne veľmi odolným jazdcom, ale aj tak by sa s jeho návratom nemalo ponáhľať. V tíme zatiaľ predpokladajú, že Bernal by sa mal niekedy vrátiť do starej formy.

Kto povedie tím?

Zatiaľ sa nevie, ako tím Ineos preusporiada svojich lídrov. Na začiatku sezóny bol plán jasný: Bernal sa pokúsi získať druhý žltý dres. Richard Carapaz sa mal zamerať na Giro d’Italia. Či Ekvádorčan presunie svoje plány smerom na Francúzsko, alebo sa šance chopia Briti Geraint Thomas a Adam Yates, sa dozvieme v priebehu nasledujúcich týždňov.

Skorý termín ponúka kondičným trénerom stále veľký priestor na menenie dlhodobých cieľov jazdcov a ich následné načasovanie formy.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár