Elia Viviani a Diego Ulissi majú problémy so srdcom. Prepustili ich z nemocnice

Elia Viviani

zdroj: twitter.com/Lujimmix

Elia Viviani (COF) a Diego Ulissi (:uae:) si prešli kardiologickými vyšetreniami v nemocnici v talianskom meste Ancona. V nej boli hospitalizovaní nezávisle na sebe. Neboli im zistené vážnejšie závady, ale ostávajú v pokoji a bez tréningu.

Elia Viviani podstúpil zákrok

„Ako ste mohli počuť, musel som podstúpiť malú operáciu kvôli príznakom arytmie počas tréningu,“ napísal 31-ročný Talian na Twitteri. „Našťastie, všetko sa vydarilo a už som sa vrátil domov. Teraz musím pár dní odpočívať, až potom sa vrátim na bicykel a začnem sezónu.“

Na začiatku týždňa podstúpil líder zostavy Cofidis viacero testov, po ktorých ostal v nemocnici. Po elektrofyziológii bude teraz šprintér dva týždne doma bez tréningu. Premiéru na pretekoch by mal podľa tlačovej správy zažiť už na UAE Tour  na konci februára.

Diego Ulissi je tiež už doma

Diego Ulissi
Diego Ulissi

Ešte v decembri bola ďalšiemu Talianovi Ulissimu diagnostikovaná myokarditída, problém, ktorý môže byť spôsobený vírusovým ochorením.

„Diego Ulissi podstúpil ultrazvukové vyšetrenia v nemocnici v Ancone, ktorá potvrdila fibrózu na ľavej stene srdca. Nebola však diagnostikovaná srdcová arytmia,“ stojí v tlačovej správe tímu UAE.

Jazdec podstúpil zákrok – biopsiu – na ktorého výsledky si ešte bude musieť počkať. Stále je tak na domácom pozorovaní, ale návrat na cesty je zatiaľ nedohľadne.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár