Eschborn-Frankfurt 2021: Philipsen v životnej forme

Jasper Philipsen 5. etapa Vuelta a Espaňa 2021

zdroj: ©Photogomezsport

Nemeckú klasiku Eschborn-Frankfurt ovládol Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix). V tesnom závere porazil domáceho Johna Degenkolba (:lts:) a štvornásobného víťaza podujatia Alexandra Kristoffa (:uae:).

Na pelotón bolo pripravených 187,5 kilometrov a nový záver v centre Frankfurtu. Do profilu pretekov sa vrátia legendárne stúpania ako Ruppertshain (1,3km, priemer 6.7%) a Billtalhöhe (3,5km, max. 8.4%). Prvé spomínané stúpanie je v programe dokonca dvakrát. Najväčší “trhač” pelotónu však bude už ako obvykle Mammolshainer Berg. Toto stúpanie má vo svojom maxime až 23%, v itinerári je celkom štyrikrát.

Profil Eschborn-Frankfurt 2021

Štart

Únik dňa

Do úniku dňa si naskočila pätica jazdcov. Boli tam Luke Durbridge (:bex:), Erik Nordsaeter Resell (Uno-X Pro Cycling Team), Simone Velasco (Gazprom – RusVelo), Mathias Norsgaard (MOV) a Boris Vallée (Bingoal Pauwels Sauces WB). Pri nájazde na prvé stúpanie dňa – Felbergbbol náskok 6 minút. Na vrchole to bolo o minútu menej.


Sto kilometrov pred cieľom bol náskok už iba tri minúty a zdalo sa, že pelotón má všetko pod kontrolou. V polovici etapy prišiel únik o jedného člena. Boris Vallée to vzdal a čakal na hlavný balík. Podobný osud čakal i Erika Nordsaetera Resella, únik bol už len v trojici. 60 kilometrov pred cieľom bolo definitívne hotovo a preteky začínali odznova.

Nový únik

Na predposlednom prejazde Mammolshaim sa oddelila skupinka silných jazdcov. Bol medzi nimi i jeden z favoritov Michael Matthews (:bex:). Celkovo bolo v tejto skupine 14 jazdcov, spolupráca však viazla a náskok bol iba 30 sekúnd. Hlavná skupina napokon dostihla únik, v tento moment nastúpila dvojica Scaroni (Gazrpom Rusvelo) – Zimmermann (:iwg:). Dvojka však mala k dobru sotva 15 sekúnd a nevyzeralo to nijako optimisticky. Deväť kilometrov pred cieľom bolo po nádeji, dvojica bola pohltená.

Záver

Do záver vstupovali v dobrých pozíciách tímy BikeExchange, Cofidis a Jumbo-Visma. Všetci favoriti hľadali zadné koleso Jaspera Philipsena (Alpecin-Fenix), no ten trpezlivo čakal a načasoval šprint parádne. Na cieľovej rovinke porazil Johna Degenkolba (:lts:) a štvornásobného víťaza pretekov Alexandra Kristoffa (:uae:).

Eschborn-Frankfurt výsledky

1
 PHILIPSEN Jasper
Alpecin-Fenix4:28:03
2
 DEGENKOLB John
Lotto Soudal,,
3
 KRISTOFF Alexander
UAE-Team Emirates,,
4
 PASQUALON Andrea
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux,,
5
 ACKERMANN Pascal
BORA – hansgrohe,,
6
 GARCÍA CORTINA Iván
Movistar Team,,
7
 LAPORTE Christophe
Cofidis, Solutions Crédits,,
8
 TEUNISSEN Mike
Team Jumbo-Visma,,
9
 MATTHEWS Michael
Team BikeExchange,,
10
 WRIGHT Fred
Bahrain – Victorious
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár