Eschborn-Frankfurt preview: Nedeľná nádielka cyklistiky

Pascal Ackermann prestupy

zdroj: LaPresse - Fabio Ferrari

V nedeľu sa koná 58. ročník nemeckej klasiky Eschborn-Frankfurt. Čaká nás tak nabitý deň plný cyklistiky. Okrem spomínanej jednorazovky budú na televíznych obrazovkách i preteky Okolo Slovenska či časovka na svetovom šampionáte. Na štart v Nemecku sa postavia jazdci ako Michael Matthews (:bex:), štvornásobný víťaz Alexander Kristoff (:uae:) či obhajca Pascal Ackermann (BOH). Na štartovej listine je celkovo 19 tímov, z toho trinásť s World Tour licenciou.



Na pelotón je pripravených 187,5 kilometrov a nový záver v centre Frankfurtu. Do profilu pretekov sa vrátia legendárne stúpania ako Ruppertshain (1,3km, priemer 6.7%) a Billtalhöhe (3,5km, max. 8.4%). Prvé spomínané stúpanie je v programe dokonca dvakrát. Najväčší “trhač” pelotónu však bude už ako obvykle Mammolshainer Berg. Toto stúpanie má vo svojom maxime až 23%, v itinerári je celkom štyrikrát.

Predošlí víťazi

2014 NorskoAlexander KristoffTeam Katusha
2016 NorskoAlexander KristoffTeam Katusha
2017 NorskoAlexander KristoffTeam Katusha–Alpecin
2018 NorskoAlexander KristoffUAE Team Emirates
2019 NěmeckoPascal AckermannBora–Hansgrohe

Prihlásené tímy

Profil Eschborn-Frankfurt

Zdroj: eschborn-frankfurt.de

Trasa Eschborn-Frankfurt

Zdroj: eschborn-frankfurt.de

Favoriti

Najväčším favoritom podľa tohtoročnej formy je Jasper Philipsen (AlpecinFenix). Belgičan včera ovládol klasiku Kampioenschap van Vlaanderen, kde porazil Dylana Groenewegena (:tjb:). Pozor si musíme jednoznačne dať na víťazov posledných piatich ročníkov. Sú to Alexander Kristoff (:uae:) a Pascal Ackermann (BOH). Obaja po sezóne menia pôsobiská a tak budú chcieť ukázať o čo ich tímy prídu. Do užšieho okruhu radíme i skúseného Austrálčana Michaela Matthewsa (:bex:). Príjemne prekvapiť môžu Nils Politt (BOH), Tim Wellens (:lts:) či Greg Van Avermaet (:alm:).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár