Etoile de Besseges 1. etapa: Veternú etapu ovládol Pedersen

Mads Pedersen Etoile de Besseges 1. etapa

zdroj: @rossbellphoto

1. etapu Etoile de Besseges ovládol Mads Pedersen (:tfr:). Dán bol súčasťou veľkej skupiny, ktorá sa odtrhla približne po sto kilometroch pretekania. Záverečné stúpanie načasoval na výbornú a porazil súperov.

Na jazdcov dnes bolo pripravených 158 kilometrov, v itinerári boli dve stúpania druhej kategórie. Začiatok a cieľ bol v obci Bellegarde, ktorá leží vo francúzskom regióne Rhône-Alpes. Na jazdcov dnes čakalo slnečné počasie a príjemných 14 stupňov °C.

Etoile de Besseges 1. etapa – profil:

Priebeh 1. etapy Etoile de Besseges

Do nemožnej úlohy sa dnes pustil Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen – Baloise). 26-ročný Belgičan nastúpil do úniku a vypracoval si tri minúty. To však bolo odsúdené na neúspech, po 80 kilometroch bolo hotovo. Po sto kilometroch prišiel na rad vietor, ten poriadne potrápil celý pelotón. Nervozita spôsobila niekoľko pádov a nakoniec sa oddelila veľká skupina od hlavného poľa. Náskok však osciloval okolo hodnoty 45 sekúnd.

Tridsať kilometrov pred cieľom bol scenár stále ten istý. V čelnej skupine boli jazdci ako Filippo Ganna (:ins:), Greg Van Avermaet (:alm:) či Alberto Bettiol (:efd:), prevahu však mal tím TotalEnergies. Francúzi tam mali štvoricu jazdcov 26-členná skupina stále držala náskok a 15 kilometrov pred cieľom živila nádej. V pelotóne sa snažil tím FDJ, limitovala sa strata pre Thibauta Pinota (FDJ). Päť kilometrov pred cieľom bol rozdiel 25 sekúnd.

Dva kilometre pred cieľom bol náskok stále 25 sekúnd a bolo jasné, že víťaz bude z úniku. Do posledného kilometra vstupoval dobre tím TotalEnergies, v čele mal štvoricu jazdcov. Cieľové stúpanie však najlepšie zvládol Mads Pedersen (:tfr:). Dán naplánoval záver najlepšie a porazil súperov. Druhý skončil Hugo Hofstetter (Arkeá Samsic)

Video:

Cyklistika: 1. etapa Etoile de Besseges 2021 – výsledky:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár