Tour de France: Caleb Ewan senzačne načasoval šprint

Tour de France 2020
Ewan

zdroj: twitter.com/OceaniaCycling

Tretia etapa Tour de France 2020 je za nami. V prvom historickom dojazde v Sisterone zvíťazil Caleb Ewan (:lts:), ktorý načasoval šprint úžasne. V žltom ostáva Julian Alaphilippe (:dqt:).

Dnes čakala na jazdcov klasikárska etapa, bolo v nej niekoľko menších stúpaní. Celkovo bolo pripravených 198 kilometrov. Začínalo sa znova v Nice a končilo v Sisterone. Do úniku dňa sa dostala francúzska trojica, skupina bola v zložení Benoît Cosnefroy (:alm:), Anthony Perez (COF) a Jérôme Cousin (Total Direct Energie). Trojica mala po 50 kilometroch náskok 3 minúty. V tú dobu sa spustil silný dážď a jazdci museli byť opatrní, aby to nedopadlo ako v sobotu. Pelotón sa dotiahol na 90 sekúnd, no v zápätí zvoľnil. Tempo bolo skutočne pomalé a priemer bol 32,7 km/h. To bolo 20 minút za naj-pesimistickejším scenárom. O niekoľko kilometrov neskôr šiel do trháku Jérôme Cousin. Ten si na pelotón vypracoval 4 minúty, do konca však ostávalo stále 120 kilometrov.

Na čele pelotónu rýchlosť kontroloval tím Deceuninck Quick-Step, ktorý tam mal päticu jazdcov. V polovici etapy bol náskok Francúza už len 2 minúty a 45 sekúnd. 65 kilometrov pred cieľom odstúpil z pretekov jazdec z úniku –  Perez (COF). Francúz spadol a zlomil si kľúčnu kosť. O 25 kilometrov neskôr bola strata favoritov už len niečo cez minútu a vyzeralo to na hromadný dojazd. V pelotóne sa s blížiacou šprintérskou prémiou stupňovala nervozita. 20 bodov bolo pre Cousina, 17 napokon zobral Peter Sagan (BOH). Jazdci Bory to urobili perfektne, Daniel Oss (BOH) vzal ďalším jazdcom dôležité body. Na vedúceho Kristoffa (:uae:) stiahol Tourminátor 6 bodov.

Profil 3. etapy:

3. etapa Tour de France 2020

Raketa pre vedúceho muža poradia:


Dážď:

Záver:

Definitivne spojenie prišlo 16 kilometrov pred páskou a taktické šachy mohli začať. Na čele už ako tradične bol Quick-Step. 6 kilometrov pred cieľom už pelotón letel a začínali sa formovať vláčiky. Na záverečnej rovinke sa strhol neskutočný šprint. Dlho to vyzeralo na Petra Sagana (BOH), no zo zadu sa vynoril Sam Bennett (:dqt:) a mal to ako na podnose. Lenže zpoza Íra vyskočil Caleb Ewan (:lts:) a ten to načasoval úžasne a zvíťazil. Vďala piatemu miestu ide Tourminátor do zeleného dresu.

Dojazd (Caleb Ewan vs Sam Bennett):

Výsledky 3. etapy Tour de France 2020:

1.Caleb Ewan (Aus):lts:5:17:42
2.Sam Bennett (Irl):dqt:
3.Giacomo Nizzolo (Ita):ntt:
4.Hugo Hofstetter (Fra):isn:
5.Peter Sagan (Svk)BOH
6.Edward Theuns (Bel):tfr:
7.Cees Bol (Ned)AST
8.Matteo Trentin (Ita):ccc:
9.Bryan Coquard (Fra)B&B Hotels – Vital Concept p/b KTM
10.Niccolo Bonifázio (Ita)Team Total Direct Energie

Celkové poradie:

1.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:13:59:17
2.Adam Yates (GBr):mts:0:00:04
3.Marc Hirschi (Swi):sun:0:00:07
4.Tadej Pogačar (Slo):uae:0:00:17
5.Davide Formolo (Ita):uae:
6.Egan Bernal (Col):ins:
7.Tom Dumoulin (Ned):tjb:
8.Sergio Higuita (Col):efd:
9.Guillaume Martin (Fra)COF
10.Esteban Chaves (Col):mts:

 

Zdroj: letour.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár