Fabio Jacobsen figuruje na provizórnej štartovej listine

Fabio Jacobsen figuruje na provizórnej štartovej listine

zdroj: twitter.com/sporza

Holandský šprintér v službách tímu Deceuninck – Quick Step Fabio Jacobsen by sa mal vrátiť do pretekárskeho kolotoča už 7. marca na pretekoch GP Monseré v Belgicku. Nad jeho štartom však visí veľký otáznik. Zatiaľ však Fabio Jacobsen figuruje na provizórnej štartovej listine.

Prečo?

Presne v prvej etape UCI World Tour pretekov Tour de Pologne (Okolo Poľska) Fabio Jacobsen vyletel v záverečnom šprinte v obrovskej rýchlosti mimo bariér. Nielen pre samotných organizátorov ale aj pre divákov bol tento pád na prvý pohľad hrôzostrašný a život ohrozujúci. To sa aj potvrdilo, keď Fabio Jacobsen obdržal niekoľko závažných zranení a poranení tváre. Našťastie akoby zázrakom centrálna nervová sústava a všetky život udržujúce funkcie fungovali i naďalej. A to aj napriek tomu, že v rýchlosti približne 70 kilometrov za hodinu spadol na hlavu, ktorá už nebola chránená prilbou.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt fabio jakobsen crash

Dôvodov, prečo došlo k takémuto hrôzostrašnému vyústeniu prvej etapy Tour de Pologne bolo viacero. Tým hlavným však bol neregulérny šprint Dylana Groenewegena (TJV), ktorý vybočil zo šprintérskej línie a vytlačil tak Fabia ku bariéram. Taktiež pochybili aj organizátori, ktorí už šprintérsky dojazd nezaradia do itinerára svojich pretekov na základe rozhodnutia UCI.

Fabio Jacobsen od toho času podstúpil viaceré operácie vrátane plastických operácií svojej tváre a zubov. Taktiež usilovne pracoval a ešte stále pracuje na svojej rehabilitácii a rekonvalescencii.

Najbližšie Fabio podstúpi operáciu, počas ktorej mu budú najprv vložené ďalšie implantáty do sánky a potom dôjde k „rekonštrukcii“ škrabancov a jaziev na jeho tvári. Operácia by sa mala udiať 25. februára. Do tréningu by sa mal vrátiť už čoskoro. Doposiaľ si ma bicykli odkrútil iba nezáťažové kilometre.

Je reálny jeho návrat takto skoro?

Viacerí fanúšikovia mu samozrejme prajú skoré uzdravenie a čo najskorší návrat na cestu. Avšak majiteľ tímu Deceuninck – Quick Step Patrick Lefevere sa na adresu svojho šprintérskeho miláčika vyjadril: “Mal práve ďalšiu operáciu. Taktiež mal nezáťažový tréning zameraný na jeho nohy. Zámer je taký, že najbližší mesiac pôjde na tréningový kemp. Po ňom všetci dúfame, že mu budeme môcť postupne dopriať pocit, ako chutí súťaženie.”

Nech už je to akokoľvek, mnoho cyklistov po páde, aký zažil holandský rýchlik, by zavesilo svoj bicykel na klinec. To však nie je Prípad Fabia Jacobsena, ktorý už teraz vo svojom súkromnom živote, ale aj v profesionálnej kariére, veľa toho zažil. Prajeme skorý návrat.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár