Fabio Jakobsen podstúpi operácie tváre a zubov

Fabio Jakobsen

zdroj: twitter.com/deceuninck_qst

Fabio Jakobsen (:dqt:) aktualizoval svoj zdravotný stav. Pred takmer dvoma mesiacmi spadol po kolízii s Dylanom Groenewegenom na pretekoch Okolo Poľska vo vysokej rýchlosti.

Fabio Jakobsen:

„Posledné dva mesiace boli plné môjho zotavovania po páde na Okolo Poľska. Najprv som sa musel dlho dostávať z otrasu mozgu a ostatných modrín a poranenín.  Rany a jazvy na tvári sa mi  hoja dobre. Chcel by som poďakovať celému personálu LUMC [Univerzitná nemocnica v Leidene, pozn. red.], špeciálne doktorom Locherovi a Hendriksmaovi za dobrú starostlivosť v posledných mesiacoch.“

„8. októbra podstúpim druhú operáciu, aby mi prerobili tvár a ústa. Operácia sa uskutoční v Radboud UMC Nijmegen, kde budem v rukách profesora doktora Bergéa a profesora doktora Meijera. Chirurgický zákrok spočíva v presunutí moje panvovej kosti do hornej a dolnej čeľuste, kde mi chýba veľa kostí. Neskôr bude nasledovať ďalší chirurgický zákrok, ktorý mi zavedie implantáty do čeľuste, aby mi tam mohli dať nové zuby, pretože som ich pri náraze stratil,“ uviedol na svojom facebookovom účte.

Ešte dnes informoval o stave 23-ročného Holanďana Patrick Lefevere, šéf tímu Deceuninck-  Quick Step. Poznamenal, že po páde ostal Jakobsenovi iba jeden zub.

„Ak všetko dobre dopadne, 8. októbra ho čaká operácia čeľustných kostí, potom mu začnú implantovať implantáty. Čaká ho ešte veľa práce a psychicky je to tiež veľmi náročné. Mal veľmi dobrého lekára ihneď po nehode, ktorý ho dokázal stabilizovať. Nakoniec pri ňom strávil hodinu priamo na mieste. Doktori v Katoviciach majú veľa skúseností s ťažko ranenými baníkmi v regióne. V Leidene lekári povedali, že v Poľsku sa o neho dobre postarali,“ povedal Lefevere podľa wielerflits.

Jakobsen sa takto poďakoval Senechalovi, ktorý bol pri ňom ako prvý:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár