Fabio Jakobsen sa prebral z kómy

Okolo Poľska 2020

Dobré správy prichádzajú z pretekov Okolo Poľska 2020. Fabio Jakobsen (:dqt:) sa prebral z umelého spánku. Informáciu poskytli organizátori pretekov na oficiálnom Twitter účte. Je v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života.

Lekári ho najprv chceli prebudiť včera, nakoniec sa však rozhodlo odložiť tento dôležitý úkon na dnešný deň.

Fabio Jakobsen prežil hororový pád na pretekoch Okolo Poľska 2020. Dylan Groenewegen (TJB) ho v nebezpečnom šprinte do klesania natlačil ku bariére. Holandský majster sa prevrátil cez kovovú zábranu a tvrdo spadol. Jakobsena najprv na mieste hodinu oživovali, potom bol prevezený do nemocnice v Sosnowci.

Tam podstúpil hneď v ten deň päťhodinovú operáciu a bol uvedený do umelého spánku. Pri tvrdom dopade si podľa jeho tímového šéfa Patricka Lefevereho zlomil väčšinu kostí na tvári a vybil všetky zuby. Taktiež utrpel poranenie hrudníka. Mozog ani miecha, našťastie, poškodené nie sú.

„Chirurg aj zubný špecialista vykonali vyšetrenia na tvári. Sú optimistickí. Jeho stav je stabilný, ale vážny. Dostať niekoho z umelého spánku je komplikované. Nie každý na to reaguje rovnako. Všetko závisí od metabolizmu pacienta. Jeden sa zobudí rýchlejšie, druhý pomalšie,“ povedal neurológ Pawel Grünpeter z nemocnice v meste Sosnowiec pri Katoviciach podľa portálu Sporza.

„Po takomto dramatickom páde mi odľahlo, že jeho mozog aj miecha sú v poriadku,“ uviedol riaditeľ pretekov Okolo Poľska Czeslaw Lang„Lekári hovoria, že jeho stav sa zlepšuje. Jeho tvár bola pomliaždená, bola nutná plastická operácia. Nedochádza k vnútornému krvácaniu. Jeho stav je stabilný a dúfam, že to tak ostane. Je v rukách skúsených lekárov. 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár