Fernando Gaviria musí mesiac nútene pauzovať

Fernando Gaviria

zdroj: https://twitter.com/FndoGaviria/status/1311734193962057730/photo/1

Dnes, 27. marca, cyklistickým svetom rezonovalo určite víťazstvo Petra Sagana (BOH) v 6. etape pretekov Okolo Katalánska. No taktiež aj jedna skôr negatívna informácia, a teda to, že kolumbijsky šprintér Fernando Gaviria (UAD) bude musieť nútene zosadnúť z cyklistického sedla na mesiac.

Dôvod, prečo Fernando Gaviria musí pauzovať

Ako sme Vás už skôr informovali, Fernando Gaviria spadol na včerajšej klasike E3 – Saxo Bank. Konkrétne to bolo na méte 118 kilometrov do cieľa. Dopadom na tvrdý asfalt si niekdajší nositeľ žltého dresu z Tour de France 2018 zlomil zápästie. Inými slovami jeho zápästie utrpelo skafoidnú zlomeninu, ktorá bola diagnostikovaná ešte včera večer. Pár minút po diagnostike Gaviria uverejnil mierne vtipný status na svojom instagramovom profile spoločne s fotkou svojej pravej ruky v znení: „Nie je to fotka, ktorú by som chcel uverejniť, ale tiež je to súčasť cyklistika.“

Vyjadrenie tímového manažéra:

Po ťažkom páde počas včerajšej klasiky E3 Saxo Bank je potvrdené, že Fernando Gaviria dostal fraktúru skafoidu, čo by znamenalo, že ho čoskoro uvidíme trénovať, avšak vyradí ho z pretekania na približne mesiac.

Čo je skafoid?

Skafoid je jedna z ôsmych kostičiek zápästného kĺbu. Má tvar obličky alebo väčšej fazule. Najväčšou úlohou skafoidu je koordinácia pohybov ostatných zápästných kostičiek, ktoré primárne hýbu záprstnými kostičkami, ktoré sa podieľajú na pohybe prstov.

Minulosť

V minulosti Fernando už musel viackrát pauzovať kvôli rôznym zraneniam. Napríklad  v marci roku 2018 musel odsunúť profesionálnu cyklistiku na vedľajšiu koľaj pre zlomeninu článku, opäť na pravej ruke. Problémy s kolenom či dvojnásobné ochorenie spôsobené koronavírusom ho v priebehu minulej sezóny taktiež neobišli. Preto dúfame, že si Fernando už vyčerpal pomyselný „povolený počet zranení“ a prajeme skoré uzdravenie.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár