Froome zhodnotil, že mohol dopadnúť aj horšie

Giro d'Italia 2018

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Britský cyklista Chris Froome (:sky:) zaostal v krátkej časovke o 37 sekúnd za Tomom Dumoulinom (:sun:), ktorý na Giro d’Italia vyhral prvú etapu.

Froome ešte pred štartom časovky spadol na tréningovej jazde. O štyri hodiny už vyzeral oveľa lepšie, aj keď nejaké rany boli stále viditeľné.

„Som rád, že to nebolo vážnejšie. Som rád, že nie som vážne zranený. Moje telo nie je na tom zle. Pád stále bolí, ale mohlo to byť horšie,“ zhodnotil svoj pád po etape v Jeruzaleme.


Prvá etapa skončila zároveň s finišom víťaza. Dumoulin, ktorý štartoval ako posledný, bol o dve sekundy rýchlejší ako Rohan Dennis (:bmc:). Froome bol vtedy už dávno cieli a rýchlejšie časy zajazdili aj ďalší cyklisti do celkového poradia. Rýchlejší ako Froome boli favoriti ako Simon Yates (:mts:) alebo Thibaut Pinot (FDJ).

„37-sekundová strata? Je tu viacero jazdcov na celkové poradie, ktorí zajazdili podobne ako ja. Dennis a Dumoulin boli dvojica, ktorá vyťažila maximum z dnešného dňa. Pred nami je ešte dlhá cesta. Citím sa dobre, keď jazdím,“ vyhlásil Brit na adresu svojej straty. Pritom časovka patrí medzi jeho silné stránky.

„Nie, neprišiel som do Jeruzalema v očakávaní, že zvíťazím v úvodnej etape. Nie, nespolieham sa na časovky, že mi zaistia výhru na Gire. Tom zajazdil skvelo, takže jeho výhra bola obdivuhdná, klobúk dole. Je to svetový šampión v časovke, čiže to nie je prekvapenie,“ pochváil svojho najväčšieho konkurenta Dumoulina.

O svojej nehode na tréningu sa vyjadil, že testoval zákrutu v plnej rýchlosti. Dodal, že pád nikdy nie je príjemný a vie si predstaviť aj iné spôsoby, ako začať Grand Tour. Údajne mu preškmykovalo predné koleso.

Giro pokračuje v Izraeli a už od prvej etapy ponúka napínavé cyklistické divadlo. Zajtra je na programe etapa končiaca v Tel Avive. K slovu by sa mali dostať hlavne šprintéri. Uvidíme, ako sa k držaniu ružového dresu postaví tím Sunweb. Dumoulin vyhlásil, že nebudú chcieť silou-mocou držať Maglia rosa, nakoľko preteky sú iba na začiatku.

zdroj: cyclingweekly

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár