Gent – Wevelgem: Sagan trojnásobným kráľom flámskych polí

zdroj: facebook.com/PeterSagan

Týždeň pred druhým monumentom sezóny sa jazdci postavili na štart pretekov Gent – Wevelgem. Na programe dňa bolo 11 stúpaní počas 251 kilometrov. S Ronde pred dverami už skutočne nebolo na čo čakať. Ihneď po ostrom štarte sa začali tímy naťahovať o účasť v úniku. Ten sa sformoval na 36. kilometri v zložení Frederik Frison (:lts:), José Gonçalves (:kat:), Filippo Ganna (:uae:), Jimmy Duquennoy z WB Aqua Protect Veranclassic a Jan-willem Van SchipBrianom van Goethemom, obaja z holandského Roompot – Nederlandse Loterij. Pelotón povolil vedúcej šestici uzdu a jej náskok sa vyšplhal až k deviatim minútam.

Sto kilometrov pred cieľom sa po zbytočnej chybe porúčal k zemi Mitchell Docker (:efd:), ktorý mal byť po ruke Sepovi Vanmarckemu (:efd:). Medzičasom riešil technické problémy Jasper Stuyven (:tfr:) a takisto majster Európy Alexander Kristoff (:uae:).

Počas prvého prejazdu Kemmelbergu zvýšil tempo v balíku Quick-Step a po zjazde z Montebergu už za pelotónom zaostávalo asi dvadsať jazdcov. Nervozita gradovala v súboji o pravotočivú zákrutu pred nájazdom na prvý z troch šotolinových úsekov. Poľné cestičky využil na útok tím BMC a na chvíľu rozdelil natiahnutý pelotón na dve časti.

Vedúcu skupinu doplnili 39 kilometrov pred cieľom Julien Vermote (:ddd:), Jelle Wallays (:lts:), Alex Kirsch z WB Aqua Protect Veranclassic a Viačeslav Kuznetsov (:kat:). Pred náletom na Kemmelberg mala skupina na špici ešte minútový náskok.

Samotný Kemmelberg odpáral do tretej skupiny Alexandra Kristoffa (:uae:) a Magnusa Corta Nielsena (AST). Vpredu sa spojila skupina favoritov s únikom dňa, čím sa vytvoril 24-členný vlak s množstvom veľkých mien. O Petra Sagana (BOH) sa v tej chvíli vpredu stále staral Marcus Burghardt (BOH). Hrozbu číslo jeden predstavovali v možnom šprintérskom závere Arnaud Démare (FDJ) a Elia Viviani (:qst:). Z takto veľkej skupiny sa v posledných kilometroch logicky očakávali nástupy. Philippe Gilbert (:qst:) však držal na čele vysoké tempo, z ktorého sa dlho nikto neodvážil osamostatniť. V posledných dvoch kilometroch to začala byť naháňačka, ale všetko vyvrcholilo až v šprinte. Na nikoho sa nespoliehal Peter Sagan (BOH) a z prvej figúry si postrážil druhého Vivianiho a tretieho Démarea. Majster sveta si tak pripísal na svoje konto už tretie víťazstvo na tejto prestížnej klasike.

Výsledky:

1.Peter Sagan (Svk)BOH
2.Elia Viviani (Tal):qst:
3.Arnaud Démare (Fra):qst:
4.Christophe Laporte (Fra)Cofidis
5.Jens Debusschere (Bel):lts:
6.Oliver Naesen (Bel):alm:
7.Matteo Trentin (Tal):mts:
8.Zdeněk Štybar (Cze):qst:
9.Jasper Stuyven (Bel):tfr:
10.Wout van Aert (Bel)Vérandas Willems-Crelan

Posledný kilometer pretekov:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár