Gianni Moscon znova v problémoch. Ďalšia diskvalifikácia na jeho konte

Gianni Moscon

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Gianni Moscon (:ins:) znova zaplnil titulky všetkých cyklistických novín. Včera na pretekoch Kuurne-Brusel-Kuurne hodil bicykel na jazdca stojaceho vedľa neho. Taliana rozhodil pád a evidentne ho nahnevalo, že cudzí bicykel leží na jeho stroji. Keď sa dozvedel o diskvalifikácii, tak na protest zhodil štartovné čísla a roztrhal ich. Pre horkokrvného mladíka sa nejedná o prvý incident v kariére. V roku 2018 bol diskvalifikovaný z Tour de France, keď v pelotóne napadol Elie Gesberta. V roku 2017 bol suspendovaný vlastným tímom, keď rasisticky napadol Kevina Rezu.

V tom istom roku bol obvinený, že zapríčinil pád Sebastiena Reichenbacha. No neskôr tohto roku bol pred nedostatok dôkazov očistený. Na majstrovstvách sveta 2017 bol Talian znova diskvalifikovaný. Dôvodom bolo držanie sa tímového auta. Tím Ineos má s 25-ročným rodákom z Trenta zatiaľ trpezlivosť, no uvidíme dokedy. Gianni Moscon sa najbližšie predstaví na jednodňovej klasike Strade Bianche, ktorá je na programe tento víkend. Všetko však môže ovplyvniť korona vírus a preteky môžu byť zrušené.

Včerajší incident

Jeho reakcia na diskvalifikáciu

Športový riaditeľ tímu Ineos Gabriel Rasch po pretekoch povedal:

„V aute mi ukázali incident, no na malej obrazovke nebolo dobre vidieť. S jeho diskvalifikáciou súhlasíme, niečo také je neakceptovateľné. Budeme s nim určite hovoriť, no potrebuje i našu podporu. Musíme si sadnúť a dohodnúť postup. Niečo také sa už nesmie opakovať.“

 

Zdroj: twitter.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár