Giro d’Italia: Najdlhšiu etapu Gira ovládol Caleb Ewan

Giro d'Italia 2019

zdroj: twitter.com/giroditalia

Prvá Grand Tour sezóny, Giro d’Italia, mala dnes na programe už ôsmu etapu. Na pelotón dnes bolo pripravených 239 kilometrov so štartom v mestečku Tortoreto Lido a dojazdom v Pesare. Zároveň to bola najdlhšia skúška v tohtoročnej edícii. V itinerári dnes boli tri horské prémie a dve šprintérske. Do úniku dňa sa dostala dvojica jazdcov – Mirco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) a Damiano Cima (Nippo-Vini Fantini). Dvojicu Talianov čakal veľmi dlhý deň. Po sto kilometroch pretekania mali náskok 4 minúty. Počasie jazdcom opäť neprialo a prvé dažďové kvapky sa začali objavovať 90 kilometrov pred cieľom.

O desať kilometrov neskôr bol náskok dvojice na čele len 3 minúty a dnes to na úspech nevyzeralo. V pelotóne udával tempo tím Bahrain – Merida a náskok sa krok za krokom zmenšoval. 45 kilometrov pred cieľom bol rozdiel už len jedna minúta, na čele hlavného poľa pracovala stajňa Lotto Soudal, v ktorých farbách si dnes na výhru brúsil zuby Caleb Ewan (:lts:). O desať kilometrov neskôr bol únik definitívne zlikvidovaný a etapa začínala odznova. 20 kilometrov pred páskou vyprovokoval útok Louis Vervaeke (:sun:), doplnili ho Francois Bidard (:alm:) a Gulio Ciccone (:tfr:). O desať kilometrov neskôr držali náskok 20 sekúnd. Pelotón však nakoniec trojicu dostihol a všetko smerovalo k hromadnému dojazdu.

Záver

Do koncovky najlepšie vstupoval tím Bora – Hansgrohe. Pascal Ackermann (BOH) mal k ruke trojicu domestikov. Ako prvý začal špurtovať spomínaný Nemec, no za jeho kolesom boli nalepení Ewan (:lts:) a Viviani (:dqt:). Maličký Austrálčan načasoval záver famózne a zaslúžene zvíťazil. Druhý napokon skončil Elia Viviani (:dqt:).

Celkové poradie

Dnes sa poradie na čele nemenilo. Valerio Conti (:uae:) je stále vo vedení Gira.

Záverečný šprint:

Profil:

Výsledky 8. etapy:

1.Caleb Ewan (Aus):lts:05:43:32
2.Elia Viviani (Ita):dqt:
3.Pascal Ackermann (Ger)BOH
4.Fabio Sabatini (Ita):dqt:
5.Manuel Belletti (Ita)Androni Giocattoli-Sidermec
6.Arnaud Demare (Fra)FDJ
7.Davide Cimolai (Ita)Israel Cycling Academy
8.Marco Canola (Ita)Nippo-Vini Fantini-Faizane
9.Giacomo Nizzolo (Ita):ddd:
10.Rüdiger Selig (Ger)BOH

Celkové poradie:

1.Valerio Conti (Ita):uae:35:13:16
2.José Rojas (Spa)MOV00:01:32
3.Giovanni Carboni (Ita)Bardiani CSF00:01:41
4.Nans Peters (Fra):alm:00:02:09
5.Valentin Madouas (Fra)FDJ00:02:19
6.Amaro Antunes (Por):ccc:00:02:45
7.Fausto Masnada (Ita)Androni Giocattoli-Sidermec00:03:14
8.Pieter Serry (Bel):dqt:00:03:25
9.Andrey Amador (CRc)MOV00:03:27
10.Sam Oomen (Ned):sun:00:04:57

Zdroj: giroditalia.it

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár