Giro d’Italia: Nezastaviteľný Ackermann udrel znova

Giro d'Italia 2019

zdroj: twitter.com/giroditalia

Prvá Grand Tour sezóny, Giro d’Italia, mala dnes na programe piatu etapu. Išlo sa z mesta Frascati a finišovalo sa v meste Terracina blízko Ríma. Dnešný program obsahoval 140 kilometrov a dve šprintérske prémie. Počas celého dňa pršalo a cyklisti to dnes nemali jednoduché. Do úniku dňa dnes naskočilo šesť jazdcov. Skupina bola v zložení Giulio Ciccone (:tfr:), Louis Vervaeke (:sun:), Umberto Orsini (Bardiani-CSF), Enrico Barbin (Bardiani-CSF), Ivan Santaromita (Nippo Vini Fantini-Faizane), Miguel Florez (Androni Giocattoli-Sidermec). Ich náskok však bol kontrolovaný pelotónom a tak sa vyšplhal iba na métu dvoch minút. Po 25 kilometroch prišla očakávaná správa – Tom Dumoulin (:sun:) odstúpil z pretekov. Nasadol do tímového auta a Giro tak pre neho skončilo.

45 kilometrov pred cieľom ostal na čele už len Varveke (:sun:), no jeho náskok mu nedával príliš šancí. Veľké plus patrí organizátorom, ktorí sa dnes rozhodli neutralizovať výsledky pri vjazde do cieľového mesta. Do samotného záver sa tak hlavní favoriti už nemuseli tlačiť. 10 kilometrov do cieľa už boli na čele šprintérske vláčiky. Najlepšiu pozíciu mal Pascal Ackermann (BOH) a Elia Viviani (:dqt:). Obaja mali k ruke dvojicu domestikov. Ako prvý vyštartoval Talian, no zrazu sa zabrzdil a totálne vypadol z boja o víťazstvo. Nevedno či mal technické problémy alebo jednoducho nemal nohy. O prvenstvo sa napokon pobil spomínaný Nemec, ktorý sa zavesil na zadné koleso Gavíriu (:uae:). Tímový kolega Petra Sagana (BOH) mal lepšie nohy a na cieľovej páske predstihol konkurenta.

Celkové poradie

Spokojný po piatej etape musí byť priebežne vedúci Roglič (:tjb:) zo Slovinska. Na druhého Yatesa (:mts:) má stále 35 sekúnd, Talian Nibali (:bmt:) má o štyri sekundy väčšiu stratu.

Záverečný šprint:

Profil:

 

Výsledky 5. etapy:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH03:25:05
2.Fernando Gaviria (Col):uae:
3.Arnaud Demare (Fra)FDJ
4.Caleb Ewan (Aus):lts:
5.Matteo Moschetti (Ita):tfr:
6.Ryan Gibbons (RSA):ddd:
7.Paolo Simion (Ita)Bardiani CSF
8.Jenthe Biermans (Bel):kat:
9.Giovanni Lonardi (Ita)Nippo-Vini Fantini-Faizane
10.Manuel Belletti (Ita)Androni Giocattoli-Sidermec

Celkové poradie:

1.Primož Roglič (Slo):tjb:19:46:25
2.Simon Yates (GBr):mts:0:00:35
3.Vincenzo Nibali (Ita):bmt:0:00:39
4.Miguel Angel Lopez (Col)AST0:00:44
5.Diego Ulissi (Ita):uae:
6.Rafal Majka (Pol)BOH0:00:49
7.Bauke Mollema (Ned):tfr:0:00:55
8.Damiano Caruso (Ita):bmt:0:00:56
9.Bob Jungels (Lux):qst:0:01:02
10.Davide Formolo (Ita)BOH0:01:06

Zdroj: giroditalia.it

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár