Giro d’Italia: Viviani nedal súperom šancu. Mení sa držiteľ ružového dresu.

Giro d'Italia 2018

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Druhá etapa pretekov Giro d’Italia previezla jazdcov po pobreží Izraelu. Trasa dlhá 167 kilometrov končila v Tel Avive. Očakával sa hromadný šprint a to sa aj naplnilo.

Jedinú vrchársku prémiu ovládol Barbin z tímu Bardiani-CSF. Talian sa oblečie do dresu pre najlepšieho vrchára. Akcia sa diala aj na šprintérskych prémiách. Body si chcel zaistiť Elia Viviani (:qst:), ktorý má veľkú motiváciu vyhrať bodovaciu súťaž. Prémiu v Cézarei ovládol Rohan Dennis (:bmc:). Austrálčan bol vo včerajšej časovke druhý so stratou 2 sekúnd. Vďaka trom bonusovým sekundám za víťaznú prémiu sa po etape dostal na čelo celkovej klasifikácie pred Toma Dumoulina (:sun:). Aj to je spôosob, ako si vyskúšať ružový dres. Je viac ako pravdepodobné, že Dennis ružový dres stratí po horských etapách. Po včerajších vyjadreniach Dumoulina môžeme súdiť, že Holanďan je aj celkom rád z dočasnej straty Maglia rosa.

twitter.com/Kenny_Pryde

Šťastie dnes vyskúšal Guillaume Boivin z tímu Izrael Cycling Academy, ktorý sa chel na domácej pôde zviditeľniť. Jazdec sa vydal do samostatného úniku a vypracoval si minútový náskok. Pelotón však začal pracovať, hlavne tím BORA – hansgrohe, ktorý až do záverečných kilometrov pomáhala svojmu šprintérovi, Samovi Benettovi (BOH).

Hlavné pole sa zjednotilo a nasledovali ulice Tel Avivu, ktoré tvorili mnohé zákruty a technické pasáže. O prekvapivý útok sa pokúsil José Goncalves (:kat:). Tímy EF Education First a Quick-Step Floors so Zděnkom Štybarom (:qst:) ho však nenechali újsť a bolo jasné, že sa bude šprintovať.

Bol to rýchly záver, kde Elia Viviani (:qst:) bol na mimo pozície, ktorú mu pripravili jeho tímoví kolegovia. Dlhý šprint skúsil Jakub Mareczko z tímu Wilier Triestina – Selle Italia. V závere mu došli a sily a bol to najväčší favorit, Viviani, ktorý ovldol záverečný špurt. Talian vyhral etapu, aj prakticky bez pomoci svojich tímových kolegov. Spoľahnúť sa mohol na veľmi dobrú orientáciu na čele.

Do zajtrajšej poslednej izraelskej etapy nastúpi v ružovom drese Dennis. Je 21. jazdcom v histórii, ktorý mal na sebe vedúce dresy zo všetkých troch Grand Tour.

Posledný kilometer:


Profil 2. etapy:

zdroj: procyclingstats

Výsledky 2.etapy:

1.Elia Viviani (Ita):qst:3:51:20
2.Jakub Mareczko (Ita)Wilier Triestina-Selle Italia
3.Sam Bennett (Irl)BOH
4.Niccolo Bonifazio (Ita):bmt:
5.Sacha Modolo (Ita):efd:
6.Clement Venturini (Fra):alm:
7.Ryan Gibbons (RSA):ddd:
8.Manuel Belletti (Ita)Androni Giocattoli-Sidermec
9.Baptiste Planckaert (Bel):kat:
10.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:

Celkové poradie:

1.Rohan Dennis (Aus):bmc:4:03:21
2.Tom Dumoulin (Ned):sun:0:00:01
3.Victor Campenaerts (Bel):lts: 0:00:03
4.José Gonçalves (Por):kat:0:00:13
5.Alex Dowsett (GBr):kat:0:00:17
6.Pello Bilbao (Spa)AST0:00:19
7.Simon Yates (GBr):mts:0:00:21
8.Maximilian Schachmann:qst:0:00:22
9.Tony Martin (Ger):kat:0:00:28
10.Domenico Pozzovivo (Ita):bmt:

Zdroj: cyclingnews.com

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár