Greg van Avermaet, dlhoročná dvojička Sagana, po sezóne končí s kariérou

Greg van Avermaet

zdroj: https://twitter.com/GregVanAvermaet/status/16/photo/3

Na konci sezóny sa so svetom cestnej cyklistiky nerozlúči len Peter Sagan. Profesionálny pelotón totiž v jeseni nadobro opustí fenomenálny klasikár Greg van Avermaet (ACT), ktorý je víťazom mnohých veľkých pretekov. Pre slovenských fanúšikov je jeho meno známe najmä kvôli desiatkam záverečných súbojov s Petrom Saganom.    

Greg van Avermaet – vyjadrenie

Belgický profesionál, ktorý v priebehu mája oslávi už 38 narodeniny, sa pre média vyjadril:Veľké dobrodružstvo sa blíži ku koncu a ja som trochu smutný. Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, ale keď sa pozriem späť, som mimoriadne hrdý na svoje úspechy. Každý deň som zo seba vydal maximum, len aby som nič neľutoval. Užil som si nielen víťazstvá, ale aj cestu k nim. Ďakujem všetkým, ktorí mi verili a pomáhali počas mojej kariéry. Som vďačný svojim priaznivcom, ktorí ma podporovali v každej chvíli, aj v ťažkých chvíľach. Teraz je čas venovať čas svojej žene, svojim deťom a dať môjmu životu nové smery v nádeji, že nájdem rovnakú vášeň.“

Následne sa vyjadril aj k priebehu aktuálnej sezóny. Do konca sezóny dám zo seba všetko so svojím tímom AG2R Citroën, ktorému ďakujem za dôveru a tímového ducha za posledné tri roky, rovnako ako od prvého dňa, keď som sa rozhodol začať bicyklovať. Dúfam, že sa mi podarí skončiť s peknými výsledkami!“ Najbližšie rodáka z Lokerenu čakajú tri menšie jednozárovky vo Francúzsku (13. – 15. mája). 

Kariéra

Doposiaľ Greg van Avermaet nazbieral 41 profesionálnych víťazstiev, medzi ktorými môžeme nájsť aj olympíjske zlato z Ria 2016 či titul víťaza monumentu Paríž – Roubaix z roku 2017. Spomedzi belgických klasík si do svojho palmarés zapísal dvakrát Omloop Het Nieuwsblad, „Étrojku“ či Gent – Wevelgem. Okrem toho bol nositeľom žltého dresu na Tour de France či celkovým víťazom etapáku Tirreno – Adriatico. Všetky najväčšie víťazstvá dokázal získať v rokoch 2015 až 2017 ako jazdec tímu BMC Racing, kedy nie raz bojoval v priamom súboji s Petrom Saganom.

Pozrite tiež:

Už v sobotu 6. mája štartuje prvá grandtour sezóny – talianske Giro.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár