Helikoptéra objavila marihuanovú plantáž v závere ôsmej etapy Vuelty

Vuelta a España 2019

zdroj: twitter.com/tourdegila

Počas sobotňajšej ôsmej etapy končiacej v katalánskom meste Igualada sa síce každý cyklistický divák pozeral na triumf Nikiasa Arndta (:sun:), no neskôr si niekto pozorný všimol naozaj bizarný detail. Záznam z televíznej helikoptéry ukázal, že na ulici Lleida sa medzi bežnými miestami ako škola či kúpalisko našla marihuanová plantáž na streche jedného obytného domu.

Tri dni po etape katalánska polícia Mossos d’Esquadra zaistila 40 rastlín konopy hašišovej. Podľa hovorcu miestnej polície však o tomto prípade vedeli oveľa skôr. Susedia sa totiž sťažovali, že noví obyvatelia domu vyhádzali všetok nábytok ešte pred Vueltou. Obyvatelia, s najväčšou pravdepodobnosťou aj vinníci, dom opustili v predošlých dňoch. Nie je známe, či rastliny zabudli naschvál.

V pondelok mestská polícia upozornila Mossos d’Esquadra na varovanie susedov, ktorí si všimli plantáž na streche. To už na sociálnych sieťach kolovali obrázky zo záznamu etapy, ktoré jasne ukázali marihuanu na streche. Mossos d’Esquadra tak musela urobiť zásah. Nikto nebol zatknutý.

Záznam posledného kilometra (dom sa nachádza na pravej strane):

V Španielsku je pestovanie konopy hašišovej pre osobnú spotrebu nelegálne. Výklad zákona ale nie je jednoznačný. Avšak za pestovanie na viditeľných miestach sa s určitosťou dostáva pokuta v rozmedzí od 601 do 30 000 eur.

 

Zdroj: ara.cat

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár