Hrdina Hirschi po životnom víťazstve, Sagan bojuje ďalej

Tour de France 2020
Marc Hirschi

zdroj: twitter.com/TeamSunweb

Tour de France napísala ďalší nádherný príbeh. Marc Hirschi (:sun:) to nakoniec dokázal. Dvakrát bol blízko víťazstva, no napokon to dopadlo až dnes. Znova bol v úniku a znova naskočil do sólojazdy. Tentokrát sa nenechal dostihnúť a zaknihoval životné víťazstvo. 22-ročný švajčiarsky talent tak dosiahol prvý profesionálny triumf.

V celkovom poradí sa po dnešku neudialo prakticky nič. Rozostupy ostali rovnaké. Stále vedie Primož Roglič (:tjb:), v šprintérskej súťaži vládne Sam Bennett (:dqt:). Peter Sagan (BOH) na neho dnes stiahol iba dva body a rozostup je 66 bodový. Bodkovaný je Benoit Cosnefroy (:alm:), najlepším mladým jazdcom Egan Bernal (:ins:).

Posledný kilometer:

Marc Hirschi:

„Je to neuveriteľné, už dvakrát som bol tak blízko. Neveril som, že to dnes dám. Išiel som ale naplno a podarilo sa to. Neveril som tomu ale, stíhacia skupina bola blízko. V mysli som mal dva posledné pokusy. Len ťažko hľadám slová, je to neuveriteľné. Viem, že som silný a toto víťazstvo mi dalo veľa sebavedomia. Je to krásne. Ďakujem všetkým ľudom, ktorí mi pomohli vôbec byť na tomto mieste. Je to moje prvé profesionálne víťazstvo a je to ako sen.“

Peter Sagan:

„Bola to ťažká etapa, no musíte dať do toho všetko a bojovať každý deň.“

 

Zdroj: letour.fr, facebook.com/petersagan

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár