Jai Hindley poskytol exkluzívny rozhovor pred pádom + aktuálny stav

Okolo Slovenska 2021
Jai Hindley

zdroj: https://twitter.com/TeamDSM/status/1438478599821135874/photo/1

65. ročník pretekov Okolo Slovenska odštartoval včerajším prológom v najväčšej kultúrnej rezervácii v strednej Európe – v historickom centre Košíc. Dnes bola na programe 1. etapa, ktorú ovládol Alváro Hodeg (:dqt:). Druhý skončil Peter Sagan (BOH), ktorý bude v ďalších etapách bojovať o cenný žltý dres a etapové víťazstvá. Z tohto boja však po dnešku vypadáva druhý muž minuloročného Gira Jai Hindley (DSM), ktorý bol v úvodných kilometroch zapojený do hromadného pádu. Výsledkom bola zlomenina kľúčnej kosti a následný prevoz do Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach.

Vieme ako prví

Nám sa však, našťastie, podarilo 25-ročného Austrálčana „vyspovedať“ ešte po včerajšom prológu. Teda niekoľko hodín pred hrozivým pádom.

Jai Hindley – rozhovor

Je to vaša prvá účasť na pretekoch Okolo Slovenska, aké sú prvotné dojmy?

„Je skvelé vás tu stretnúť. Atmosféra je fantastická. Taktiež vidieť tak veľký dav ľudí. Prológ tu v centre mesta bol ťažký, ale zároveň super príjemný.“ 

Ste spokojný s dnešným výkonom v prológu?

„Hm, jasné. (Úsmev). Aj keď to bolo náročné.“

Aktuálne ste približne na 20. mieste. Asi bol pre vás prológ príliš krátky.

„Áno, rozhodne, ale nevadí.“

Aký je váš cieľ v ďalších etapách?

„Myslím si, že tu máme silný tím s dobrými jazdcami do puncheurskych šprintov, ktoré asi budú vo všetkých etapách. Ale áno, ideme od štartu až do cieľa, budeme sa snažiť jazdiť agresívne a urobiť nejaký výsledok.“

A na záver, aké sú vaše plány do konca sezóny?

„Preteky Okolo Sicílie a Lombardia.“

Ďakujeme za rozhovor, veľa šťastia.

„Vďaka.“ (Úsmev.)

Zmena plánu

Žiaľ, na preteky Okolo Sicílie a záverečný monument padajúceho lístia v Lombardii sa austrálsky vrchár nedostaví. Môže za to hromadná kolízia na cestách v okolí rekreačnej oblasti Bukovec. V nej sa Jai Hindley nepríjemne ocitol na zemi. Výsledkom bola už spomínaná fraktúra kľúčnej kosti a viaceré tržné rany na horných aj dolných končatinách, ktoré si vyžiadali okamžitý prevoz do nemocnice.

Hospitalizácia nebola nutná

Podľa našich informácií bol Jai prevezený do starého komplexu Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach, kde podstúpil fixáciu zlomeniny a ošetrenie tržných rán. Tie si vyžiadali aj zopár stehov, no napokon v podvečerných hodinách bol prepustený a poslaný „domov.“ Tým to však nekončí. V blízkej dobe ho čaká operácia zlomenej klavikuly. Tá ale prebehne mimo územia Slovenska.

Celú túto situáciu Jai okomentoval takto: „Je samozrejme drzé nielen takto skončiť moje preteky tu na Slovensku, ale aj týmto spôsobom ukončiť moju sezónu a čas v Team DSM. Forma bola dobrá a mali sme tu príjemnú skupinu jazdcov. Bol som skutočne motivovaný ukončiť svoj čas v tíme dobrými pretekmi a to tu ale aj v nasledujúcich pretekoch potom. Prajem všetkým chlapcom na Slovensku to najlepšie, ale teraz je načase, aby som si oddýchol a zotavil sa.“

Pozrite aj:

Zajtra je na programe 2. etapa Okolo Slovenska 2021, ktorá prevedie cyklistov aj cez najvyšší bod celej trasy – Štrbské pleso.

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár