Ján Andrej Cully obhájil víťazstvo v časovke, v Česku vyhral Černý

Ján Andrej Cully

zdroj: Ján Melicher

Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike 2020 v Mladé Boleslavi dnes mali na programe individuálne časovky. Súťažilo sa na trati dlhej 40 kilometrov. Tá sa skladala z prejazdov dvoch kôl. Slovenskú časť ovládol Ján Andrej Cully, Česko ovládol Josef Černý (:ccc:).

Profil časovky:

zdroj: la-flamme-rouge.eu

Na Slovensku víťazstvo získal Ján Andrej Cully z Dukla Banská Bystrica. 24-ročný jazdec zašiel čas 48 minút a 32 sekúnd. V celkovom hodnotení s českými pretekmi skončil ôsmy. Obhájil svoje víťazstvo z vlaňajšieho šampionátu v Trnave. Dostal sa tak do výberu Slovenska na majstrovstvá Európy. Časovka sa vo Francúzsku bude konať 24. augusta.

„Veľmi si vážim tento titul. Snažil som sa na dnešný deň pripraviť. Opäť som šiel do prípravy s väčším množstvom skúseností. Vedel som, čo mi vyhovuje a čo menej. Som rád, že to vyšlo. Pokúsim sa zabojovať na ME. Preto v sobotu neštartujem, čo ma, samozrejme, mrzí. Budeme chcieť zabojovať o medailu,” povedal Cully pre cycling-info.sk.

Druhé miesto bral jeho kolega Martin Haring (Dukla Bansk Bystrica) so stratou jednej minúty a 11 sekúnd. Tretiu priečku získal Ronald Kuba z Brigetio KSE. Ten stratil o päť sekúnd viac.

V Česku víťazom Černý

Josef Černý
Černý v drese majstra ČR | zdroj: twitter.com/BMCProTeam

Majstrom Českej republiky v časovke sa po druhýkrát v kariére stal Josef Černý (:ccc:). V prvej polovici trate mal stratu 11 sekúnd na druhého Jana Bártu (Elkov – Kasper). Napokon sa karta obrátila a jazdec World Tour stajne vyhral o desať sekúnd. Na 27-ročného Černého stratil minútu a tri sekundy Adam Ťoupalík (Elkov – Kasper). Opäť to bol tesný súboj dvoch stabilne najlepších českých časovkárov, Bárta po minuloročnom triumfe svoj siedmy nepridal.

Černý si titul vybojoval nielen na trati, ale náročným cestovaním. Ešte v stredu bol na pretekoch Okolo Valónska, potom letel hneď do Viedne. Domov, do Uhorského Brodu, dorazil o polnoci. O deväť hodín bol na ceste do Mladé Boleslavi. Informoval o tom Tomáš Macek na Twitteri.

„Bolo to tak päťdesiat na päťdesiat. Nevedel som, či mi to sadne, ale keď som vyštartoval, cítil som, že by to mohlo vyjsť a veril som si. Aj keď som bol unavený po závode v Belgicku, druhá polovica mi dnes sadla lepšie a potom som už len zrýchľoval, takže nakoniec to je v pohode,“ povedal Černý pre sport.ceskatelevize.cz.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár