Julian Alaphilippe bol penalizovaný, už nie je v žltom

Tour de France 2020
Alaphilippe

zdroj: twitter.com/deceuninck_qst

Julian Alaphilippe (:dqt:) bol penalizovaný 20 sekundami. V 5. etape Tour de France 2020 si zobral fľašu od nepozorného člena tímu zo strany cesty 17,1 km pred koncom. Povolené je zásobovanie maximálne po značku 20 km do konca. Novým lídrom Tour sa stal Adam Yates (:mts:) z Veľkej Británie. Domáci Alaphilippe sa prepadol na 16. miesto.

„Tak zjavne som si zobral vodu v nepovolenej zóne. Tak za to bola 20-sekundová penalizácia a Yates je v žltom drese. Neviem, čakám na potvrdenie, aby to bolo oficiálne. Takto to chodí. Je to rozhodnutie jury, takže nemôžem s tým nič narobiť. Bola to dlhá a nudná etapa s nervóznym finále. Musel som byť koncentrovaný, aby som obránil dres a pomohol Samovi Bennettovi, ktorý je v zelenom drese, čo je dobrá správa. Ak to tak je, tak to veľmi neriešim. Zajtra sa postavím a nebudem už o tom hovoriť,“ cituje Alaphilippa Cyclingnews.

Adam Yates
Adam Yates | zdroj: twitter.com/LaBicicletaNews

„Nemyslím si, že nejaký jazdec chce prísť k dresu takýmto spôsobom. Práve teraz som to zistil. Nikto nechce takto získať dres. Zajtra ho však budem nosiť. Práve som sa ho opýtal [Juliana Alaphilippa, pozn. red.]. Povedal mi, že si zobral bidón v posledných 20 km. Budeme musieť zajtra tento dres nosiť a zoberieme to deň po dni. Zajtra to bude veľký boj. Etapové víťazstvo ma však zaujíma viac ako celkové poradie,“ povedal Adam Yates podľa Cyclingnews.

Julian Alaphilippe si preberá bidón:

Nové celkové poradie:

1.Adam Yates (GBr):mts:22:28:30
2.Primož Roglič (Slo):tjb:00:03
3.Tadej Pogačar (Slo):uae:00:07
4.Guillaume Martin (Fra)COF00:09
5.Egan Bernal (Col):ins:00:13
6.Tom Dumoulin (Ned):tjb:
7.Nairo Quintana (Col)Arkéa-Samsic
8.Esteban Chaves (Col):mts:
9.Miguel Angel Lopez (Col)AST
10.Romain Bardet (Fra):alm:

 

Zdroj: letour.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár