Landa sa po páde obul do Yatesa. Nazval ho retardovaným, neskôr sa ospravedlnil

Giro d'Italia 2019

zdroj: twitter.com

Líder tímu Movistar Mikel Landa (MOV) sa ospravedlnil po tom, čo sa slovne obul do Simona Yatesa (:mts:) po hektickej štvrtej etape Giro d’Italia.

V nej Španiel stratil čas na svojich rivalov po tom, čo spadol. 29-ročný vrchár si myslí, že jeho incident na kruhovom objazde spôsobil Simon Yates (:mts:) a tým tak stratil 42 sekúnd na vedúceho Primoža Rogliča (:tjb:).

Ihneď po etape v návale emócii sa Landa vyjadril pre španielske noviny AS:

„Ten po*ratý Yates. Je mentálne retardovaný. Jazdí ako šialenec  a kvôli nemu som spadol.“

Neskôr sa prostredníctvom sociálnej siete Twitter ospravedlnil fanúšikom, no hlavne Yatesovi. Jeho slová vraj boli vybraté z kontextu. Landa dnes finišoval na 32. mieste. Celkovo je na 22. priečke s mankom 1:49. Neskôr celú etapu zhodnotil:

„Nemyslím si, že pád je vážny. Problémom je, že som stratil ešte viac času. Teraz som takmer dve minúty za Rogličom. Je to na h*vno, keď nemáte veci po kontrolou. Sám som mal ťažkosti už počas časovky, ale dnes som spadol kvôli inému jazdcovi. Takto som preteky nechcel začať.“

26-ročný Yates reagoval taktiež prostredníctvom Twitteru. Brit ospravedlnenie prijal s nadhľadom:

„Žiaden strach. Chápem, keď sa niečo povie v zápale momentu.“

Simon Yates (:mts:) dnes skončil na 10. mieste, 18 sekúnd za víťazným kolegom Landu, Richardom Carapazom (MOV). Neskôr sme sa dozvedeli, že Yates tiež spadol, no rýchlo dokázal limitovať straty a následky neboli vážne. Rýchly návrat do stíhacej skupiny môže potvrdiť formu, ktorú si na Giro priviezol . Momentálne je na druhom mieste, 35 sekúnd za zatiaľ bezchybným Rogličom.

Na zemi sa dnes ocitol aj Tom Dumoulin (:sun:), ktorý utrpel zranenia a dostal sa mimo boja o ružový dres pre celkového víťaza. V cieli bral štvorminútovú stratu

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár