Lefevere: Sagan do Deceuninck Quick-Step? Nechcem mať tím v tíme

Peter Sagan do Deceuninck - Quick-Step

zdroj: Fabio Ferrari/LaPresse

Peter Sagan (BOH) je na konci svojej zmluvy s tímom BORA – hansgrohe a špekuluje sa o Deceuninck – Quick-Step. Šéf belgického tímu Patrick Lefevere potvrdil, že sa rozprával s agentom Sagana Giovannim Lombardim. Zároveň však nie je spokojný s viacerými špekuláciami ohľadom možného prestupu Slováka do najúspešnejšieho tímu posledných rokov.

Talianska Gazzetta dello Sport naposledy informovala o ponuke ôsmich miliónov eur pre Sagana.

„Čísla, ktoré som videl v novinách…som veľmi prekvapený, odkiaľ ich majú. Veľa ľudí tieto správy jednoducho zobralo za správy, ale nikto sa nespýtal, či tá suma je za rok, dva roky, tri roky? Neviem,“ povedal Patrick Lefevere na tlačovej konferencii.

„Nebudem klamať, že som sa nerozprával s Lombardim [manažérom Sagan, pozn. red.]. Viem, čo si myslia. Ale nemôžem tu jednoducho otvoriť skriňu a nájsť osem miliónov, ak sa bavíme o takých číslach,“ pokračoval Lefevere.

Peter Sagan do Deceuninck Quick-Step? Nechcem mať tím v tíme

Súčasný plat Sagana v BORA – hansgrohe je údajne 5 miliónov eur ročne, pričom veľkú časť hradí výrobca bicyklov Specialized. Ďalším faktom je, že trojnásobný majster sveta má okolo seba pomerne veľký tím ľudí. Ide o jeho brata Juraja Sagana, Daniela Ossa, či Macieja Bodnara, ale aj o športového riaditeľa Jána Valacha, či maséra Maroša Hlada.

„Už som to povedal niekoľkokrát. Nechcem mať tím v tíme. Sagan je veľký šampión, má právo si priviesť nejakých ľudí, ale určite nechcem oddelený tím v mojom tíme,“ vyhlásil Lefevere.



Peter Sagan ešte nie je na konci, myslí si Patrick Lefevere

Skúsený belgický manažér, ktorý doviedol klesajúceho Philippa Gilberta k dvom víťazstvám na monumentoch, alebo ponúkol Markovi Cavendishovi možnosť vyhrať tri etapové triumfy na Okolo Turecka, reaguje na prípadné hlasy o konci kariéry Sagana.

„Vždy mám rád v tíme dobrých jazdcov. Niekto si myslí, že Sagan je skoro na konci kariéry, ale veľkí šampióni nie sú nikdy na konci. Viete, čo sa nám podarilo s Philom Gilbertom, ako sa momentálne darí Markovi Cavendishovi. Nemyslím si však, že športová kariéra Sagana je na konci. Odpovede na otázky o jeho budúcnosti však dnes odo mňa nedostanete,“ odpovedal Lefevere na otázku ohľadom motivácie získať Sagana.

Nalini 2021 kolekcia jar/leto
Reklama

V posledných dňoch sme dostali nejaké indície o budúcnosti niektorých jazdcov v tíme. Sam Bennett a Joao Almeida podľa slov Lefevera odchádzajú, výrazne sa špekuluje o prestupe do BORA – hansgrohe.

Najlepší šprintérsky rozbiehač na svete Michael Morkov v tíme Deceuninck – Quick-Step predĺžil zmluvu. Má však tím po strate Bennetta svetového šprintéra? Z rýchlych mužov v tíme zostanú asi len Fabio Jakobsen a Mark Cavendish, ktorí ale nedosahujú úroveň momentálne najúspešnejšieho Íra. Dán Morkov zároveň pri predĺžení zmluvy priznal, že Lefevere mu sľúbil veľké šprintérske meno, ktoré by mal rozbiehať.

Predĺženie spolupráce

Na rovnakej konferencii sa odhalila veľká novinka ohľadom budúcnosti belgického tímu Deceuninck – Quick-Step. Spoločnosť Quick-Step vyrábajúca podlahy bude so stajňou pokračovať na ďalších šesť rokov. Podľa zástupcu spoločnosti, aj samotného Lefevera, je najväčším cieľom vyhrať Grand Tour.

Podariť by sa to malo s Remcom Evenepoelom, ktorý je momentálne druhý na Giro d’Italia. Okolo Belgičana sa buduje vrchárska zostava, aby mohol v budúcnosti zaútočiť na najprestížnejšie preteky sveta a najmä Tour de France.

Ak by som chcel, aby hocijaký prestup vyšiel, musím ísť za sponzormi. Oni platia. Ak nebudú ochotní platiť, nemôžem nič robiť.

Prestupová špekulácia Peter Sagan do Deceuninck Quick-Step môže byť len špekuláciou. Nič podrobné sa ale v najbližších dňoch nedozvieme. Samotné prestupy sa podľa pravidiel ohlasujú až od 1. augusta.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár