Lukáš Kubiš mal na dosah skvelý výsledok. Ostali mu oči pre plač

Lukáš Kubiš

Rovinatá etapa plná vetra a dažďa. Slovák Lukáš Kubiš sa udržiava v kontakte s najlepšou skupinou. Životný výsledok na najprestížnejších mládežníckckych pretekoch sveta Tour de l’Avenir 2021 bol na dosah. Lenže, 3. etapu dokončil až s päťminútovým odstupom na víťaza.

Čo sa to stalo?

„Na začiatku etapy ušiel únik zložený zo štyroch ľudí. No po 40 km začalo pršať a už to išlo,“ hovorí nám Kubiš.

Lukáš Kubiš všetky zvládal nástrahy

Na severovýchode Francúzska sa išla rovinatá etapa, ktorá vyhovovala lídrovi reprezentácie Slovenska. No so zmenou počasia sa zmenili aj najlepší jazdci do 23 rokov.

„Celý balík bol nervózny. V každej zákrute sa padalo. V daždi to bolo naozaj šialené. Našťastie som sa vyvaroval všetkým pádom. Asi na 90. km začal fúkať bočný vietor a už to šlo. Neustále sa to v balíku mlelo. Na terezínoch to vždy viem, takže som tam bol vždy vpredu a relatívne zadarmo,“ pokračoval Kubiš.

Na zemi sa ocitli aj veľké mená pretekov. Nemec Florian Lipowitz pokračoval, ale víťaz dvoch etáp Soren Waerenskold či veľký kolumbijský talent Santiago Umba a líder Belgicka Henri Vandenabeele také šťastie nemali.

>>> Marijn van den Berg ovládol 3. etapu Tour de l’Avenir

Kubiš sa stále držal na dobrej pozície, stíhal aj vytváranie malých skupiniek na vetre, tzv. „terezínov“.

„Skupiny sa neustále tvorili. Z našej čelnej skupiny neustále odpadávali ľudia až nás tam zostalo približne dvadsať. A potom, asi dvadsať kilometrov pred cieľom som dostal pomalý defekt na predné koleso,“ popisuje Kubiš svoj smolný deň.

Nedalo sa nič robiť.

„Snažíl som sa na tom ísť čo najdlhšie, pretože za našou skupinou boli akurát tri motorky a žiadna neutrálna podpora. Následne, keď som už išiel po ráfku som sa prepadol do druhej skupiny, ktorá bola asi trištvrte minúty za nami. Tam bol rozhodca a technické auto Shimano. Vymenili mi koleso. Mimochodom, založili mi ho opačne a samozrejme, že mi nepomohli sa dotiahnúť ani do tej druhej skupiny,“ znejú slová tretieho muža z majstrovstiev Slovenska Elite.

Dobre rozbehnutý deň sa skončil katastrofou.

Tour de l’Avenir 2021 na Cyklonews:

  • AKTUALITY – výsledky, vyjadrenia, reporty a priebeh etáp
  • PREHĽAD trasy – výsledky, preview každej etapy a favoriti

Kubiš: Po dnešnej etape mi zostávajú oči len pre plač

„Následne som sa prepadol do tretej skupiny, kde som už nemal chuť bojovať, už nešlo o nič. Výsledok bol na dosah ruky. Som smutný, sklamaný a veľmi frustrovaný. Neviem, čo viac ku tomu dodať,“ zakončil slovenský šprintér.

V utorok preteky pokračujú ďalšou zvlnenou etapou, kde má Lukáš Kubiš šancu na dobré umiestnenie. Dúfajme, že bez zbytočných pádov či technických problémov. Podobný problém zažil aj v prvej šprintérskej etape, keď s vykriveným kolesom nemohol špurtovať o víťazstvo.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár