Majstrom sveta je Pidcock, Slovák Ulík na 29. mieste (Majstrovstvá sveta v cyklokrose 2022)

Cyklokros
Tom Pidcock

zdroj: twitter.com/UCI_CX

Novým majstrom sveta v cyklokrose je Thomas Pidcock (Veľká Británia). O svojom prvenstvo rozhodol vo štvrtok kole, keď nasadil k útoku. Stal sa tak prvým Britom, ktorý získal zlatú medajlu na majstrovstvách sveta v cyklokrose. Na druhom mieste skončil Van der Haar (Holandsko), bronz berie Iserbyt (Belgicko). Slovák Matej Ulík skončil na 29. mieste. 

Štart

Thomas Pidcock

„Dnes to bolo veľmi taktické, no išiel som do toho a využil svoju šancu. Prišli sme sem s plánom a uskutočnili ho na jednotku. Týždeň v Amerike priniesol i stres, no napokon to dopadlo dobre.“

Priebeh

Najlepšie do pretekov odštartoval Lars Van der Haar (Holandsko). Za Holanďanom bola hneď štvorica Belgičanov, netrvalo dlho a jeden z nich predbehol Van der Haara. Toon Aerts (Belgicko) viedol preteky, no na chrbát mu už dýchal Tom Pidcock (Veľká Británia). Na konci prvého kola však bol v čele prekvapivo Francúz Dubau. Náš reprezentant Matej Ulík sa pohyboval na pozíciách okolo tridsiateho miesta. Na konci druhého kola naznačil Vanthourenhout (Belgicko) útok, no následne zvoľnil. Proti Pidcockovi tu bolo hneď šesť belgických vlkov.
Dotout- procycling
Britovi však pomáhal Venturini (Francúzsko), ktorý viedol celú skupinu. Favorit pretekov tak mohol v pokoji oddychovať a šetriť sily. Vo štvrtom kole prišiel rozhodujúci útok. Pidcock nasadil a vzdiaľoval sa súperom. Na Iserbyta (Belgicko) mal v cieli 4. kola päť sekúnd. Na konci šiesteho kola bol náskok viac než pol minúty a bolo rozhodnuté. V boji o striebro však bolo v hre hneď niekoľko jazdcov. To však dlho neplatilo, oddelila sa dvojica Van der Haar – Iserbyt.



Holanďan vyzeral v boji o striebornú pozíciu lepšie, no Iserbyt sa držal očami. Medzičasom si Pidcock jazdu užíval a blížil sa k zlatému kovu. Náš reprezentant Matej Ulík sa v poslednom kole držal na 29. mieste. V boji o striebro ako prvý nastúpil Iserbyt, no Van der Haar útok ustál. Holanďan bol napokon na cieľovej rovinke silnejší a zaslúžene berie striebro. Bronz ostal Iserbytovi.

Rozhodujúci moment

Výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár