ME v cyklistike 2021: Martin Svrček v top 10, Francúzi sa radujú

Romain Gregoire

zdroj: Photo Bettini | UEC

Francúzsky cyklista Romain Greogoire vyhral juniorské preteky na ME 2021 Trentino. Slovák Martin Svrček ukončil Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike ôsmym miestom.

V poslednom kole unikli Romain Gregoire a Lenny Martinez (Francúzsko) po útoku Per Stranda Hagenesa (Nórsko). Stíhala ich nemecká zostava, ale dvojica Francúzov spolupracovala a nenechala si ujsť príležitosť. Nakoniec však došlo k šprintu, kde bol Gregoire najlepší. Hagens skončil tretí, v cieli sa z kolegovho víťazstva radoval tretí Martinez.

V závere nechali taktiky odtiahnuť špicu Hagensa a Gregoire sa nemýlil. Aj napriek tomu, že práve on pracoval na zjazde a na rovine viac.

Slovák Martin Svrček sa nachádzal v stíhacej skupine s odstupom desiatich sekúnd. V nej šprintoval ako prvý Vlad van Mechelen z Belgicka. Slovák bol medzi najlepšími, obsadil ôsmu priečku.

Nalini - procycling

Romain Gregoire je jazdcom juniorského tímu AG2R Citroen. S Martin Svrčkom bojoval na víťazných pretekoch Tour de la Région Sud, kde bol Slovák druhý. 18-ročný Francúz je v tejto sezóne majstrom krajiny v časovke aj v cestných pretekoch.

Fakt, že o víťazstvo bojovali absolútne najlepší, potvrdzuje Lenny Martinez, ktorý vyhral prestížne preteky Giro Lunigiana, kde taktiež Svrček bojoval o celkový triumf až do smolnej poslednej etapy. Nór Per Strand Hagenes je zas víťazom Závodu míru juniorů.

Z ďalších Slovákov do cieľa došli Samuel Tuka s odstupom 4:23 min a Samuel Kováč s mankom 8:42 min. Lukáš Sokolík pre zdravotný problém nenastúpil, počas pretekov odstúpili Tomáš Sivok a Lukáš Ungvarský.

ME v cyklistike – video z pretekov juniorov:

Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike – ME 2021 Trentino – profil pretekov juniorov:

Okruh v Trente sa prešiel 8-krát

profil Majstrovstvá Európy Trentino 2021 okruh
zdroj: trentino2021cycling.eu/

Dominantou bolo stúpania Povo (3,6 km – 4,7%), ktoré bolo najstrmšie na konci. Zjazd z neho bol priamy, po ňom nasledovala štvorkilometrová rovina na námestie Piazza Duomo v meste Trento (slovensky „Trident“). Celkovo mali preteky dĺžku 106,6 km.

Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike – ME 2021 Trentino – výsledky pretekov juniorov:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár