Majstrovstvá sveta v cyklistike 2020 budú na okruhu Imola

Majstrovstvá sveta v cyklistike 2020 sa budú konať v Taliansku. Pretekársky okruh Imola bude dejiskom svetového šampionátu po prvýkrát od roku 1968. Taliansko sa zhosťuje narýchlo úlohy hostiteľa majstrovstiev sveta po siedmich rokoch. Dnes padlo rozhodnutie o novej lokalite, ale dátum ostáva rovnaký. Dúhové dresy sa rozdajú od 24. do 27. septembra 2020.

Majstrovstvá sa pôvodne mali konať vo Švajčiarsku, ale kvôli pravidlám ohľadom koronavírusu nebolo možné takéto podujatie zorganizovať. Rozhodovalo sa tak medzi Francúzskom a Talianskom. Aj napriek vôli pred prvú možnosť prezidenta Medzinárodnej cyklistickej organizácii (UCI) Davida Lappartienta, ktorý je Francúz, sa dostalo na motoristickú trať Enza a Dina Ferrariovcov v blízkosti Bologny. Od okruhu známeho z Formula 1 si organizátori sľubujú lepšie dodržiavanie bezpečnostných opatrení spojených s pandémiou.

Francúzsko zažíva nárast prípadov COVID-19. Dejiskom malo byť okolie stúpania La Planche des Belles Filles, kde sa uskutoční predposledná etapa Tour de France 2020. Možnosť Imoly však bola istejšia. Ide o uzavreté prostredie s pripravenou infraštruktúrou. Nachádzajú sa tam vhodné miestnosti pre média a tlačové konferencie. Taktiež sa v areáli nachádza niekoľko hotelov a bude tak možné držať celú „bublinu“ relatívne pod kontrolou. Taktiež sa o získanie šampionátu postarali zástupcovia regiónu Emilia-Romagna. Tí napríklad priviedli Imolu do kalendára Formula 1 po 16 rokoch. Imola hostila cyklistický šampionát v roku 1968, kedy sa po dlhom úniku radoval Vittorio Adorni.

Majstrovstvá sveta v cyklistike 2020 iba s Elite

Program bude obmedzený. Pretekať budú iba dve kategórie: ženy Elite a muži Elite. Vo štvrtok 24. septembra budú obe časovky. V sobotu 26. septembra budú cestné preteky žien. V nedeľu 27. septembra preteky mužov v elitnej kategórii.

Časovky sa udejú výhradne na okruhu Imola. Preteky s hromadným štartom sa pozrú aj na vonkajšie cesty. Pôjde sa napríklad cez rodisko zosnulej legendy Marca Pantaniho, Cesenatico. Mužské preteky budú mať 259,2 km a nastúpa sa vyše 5000 výškových metrov. Prejde sa 9-krát kolo o dĺžke 28,8 km.

Navrhovaný neoficiálny profil | zdroj: twitter.com/laflammerouge16

 

Zdroj: gazzetta.it

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár