Marc Hirschi opúšťa Team DSM s okamžitou platnosťou

Marc Hirschi

zdroj: © A.S.O./Pauline Ballet

Marc Hirschi prerušil kontrakt s tímom DSM. Celok, ktorý v minulej sezóne pôsobil s názvom Team Sunweb, s ním rozviazal kontrakt. Došlo k obojstrannej dohode. Pôvodná zmluva mala trvať do 31. decembra 2021.

Zatiaľ sa nevie, kam budú smerovať kroky 22-ročného Švajčiara. Marc Hirschi zažil s víťazstvami v etape na Tour de France a Valónskom šípe mimoriadne úspešnú sezónu. Na majstrovstvách sveta bol tretí, na monumente Liege – Bastogne – Liege tretí. Tím mu v tlačovej správe poprial veľa šťastia v budúcej kariére. Prišiel o svojho najlepšieho jazdca.

DSM opustili v tomto prestupovom období Michael Matthews, Sam Oomen a Wilco Kelderman. Tím povedie nová posila Romain Bardet. Ďalšími kvalitnými borcami v tíme sú jazdci ako Tiesj Benoot, Soren Kragh Andersen či Cees Bol. Tím stavia na mladých jazdcov, medzi nimi aj najmladší jazdec World Tour – Marco Brenner.

Ešte pred tromi dňami pózoval Hirschi v novom drese:

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Romain Bardet (@romainbardet)

Marc Hirschi je obrovský talent svetovej cyklistiky

„Má obrovský potenciál. Môže sa stať Kyliánom Mbappém v cyklistike. Marc má talent a veľkú chuť sa zlepšovať,“ povedal o svojom krajanovi Fabian Cancellara.

Ako prvý muž na svete vyhral európske i svetové majstrovstvá kategórie do 23 rokov v jednom roku.

Julian Alaphilippe
Van Aert, Alaphilippe a Hirschi na pódiu MS. zdroj: twitter.com/itvcycling

Marc Hirschi začínal ako jazdec na horskom bicykli, neskôr sa začal venovať cykloklorosu a cestnej cyklistike. Dokonca získal zlato ako junior v dráhovej cyklistike. Na tu však už nebol priestor, keď podpísal zmluvu s BMC development tímom. Jeho tímovými kolegami boli jazdci ako Pavel Sivakov a Jasper Philipsen. Tento tím však čoskoro zanikol a Švajčiar sa musel obzerať po inom tíme. Netrvalo dlho a Sunweb Development team prišiel s ponukou. Tá bola ihneď akceptovaná. Od sezóny 2019 bol v profesionálnom tíme Sunweb.

Už v prvom profesionálnom roku sa ukázal ako skvelý klasikár. Bol v top-10 na E3 BinckBank Classic, na pódiu Clásica San Sebastian a druhý v náročnej etape na BinckBank Tour. Bol najbojovnejším mužom Tour de France 2020. Dvakrát bol tesne na druhom mieste, až kým v 12. etape nezískal po tvrdom samostatnom útoku a demonštrovaní fantastických zjazdárskych schopností prvé kariérne víťazstvo.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár