Marc Hirschi mieri do UAE Team Emirates

Prestupy
Marc Hirschi Tadej Pogačar

zdroj: ©A.S.O./Gautier Demouveaux

Marc Hirschi prestupuje do UAE Team Emirates. Švajčiar predčasne vystúpil zo zmluvy s Team DSM za nejasných okolností. Dvadsaťdvaročný jazdec sa v posledných týždňoch dostal to kontaktu s tímom víťaza Tour de France Tadeja Pogačara. Ten ho vykúpil zo stávajúceho kontraktu.

Tím to potvrdil v tlačovej správe. Prestup sa udial v posledných týždňoch hlavne vďaka švajčiarskym kontaktom manažéra tímu Maura Gianettiho. Dnes Hirschi a Team DSM s okamžitou platnosťou zrušili kontrakt a tím zo Spojených arabských emirátov konal rýchlo. Pomáhal aj agent mladého rodáka z Bernu, legendárny Fabian Cancellara.

Marc Hirschi:

„Najprv by som sa chcel poďakovať bývalému tímu za všetko, čo pre mňa za posledné tri roky urobili. Teraz som však šťastný z prestupu do UAE. Zdieľame spoločné ciele. Momentálne sa sústredím na tréningový kemp a spoznávanie tímu.“

Švajčiar sa nechal počuť, že by sa rád aj naďalej venoval klasikám. V tíme UAE má jazdcov na kockové jednodňové preteky Alexandra Kristoffa a Mattea Trentina. V ardenských a vrchárskych jednodňovkách to zas je Davide Formolo, ale aj samotný Tadej Pogačar. Víťazovi Tour de France sa môže napríklad zísť Hirschiho všestrannosť. Všestranný jazdec dokáže udržať tempo aj na dlhých stúpaniach.

Najbojovnejší jazdec Tour 2020

Marc Hirschi
Marc Hirschi po Valónskom šípe. ©A.S.O./Thomas Maheux

Marc Hirschi začínal ako jazdec na horskom bicykli, neskôr sa začal venovať cykloklorosu a cestnej cyklistike. Dokonca získal zlato ako junior v dráhovej cyklistike. Na tu však už nebol priestor, keď podpísal zmluvu s BMC development tímom. Jeho tímovými kolegami boli jazdci ako Pavel Sivakov a Jasper Philipsen. Tento tím však čoskoro zanikol a Švajčiar sa musel obzerať po inom tíme. Netrvalo dlho a Sunweb Development team prišiel s ponukou. Tá bola ihneď akceptovaná. Od sezóny 2019 bol v profesionálnom tíme Sunweb.

Už v prvom profesionálnom roku sa ukázal ako skvelý klasikár. Bol v top-10 na E3 BinckBank Classic, na pódiu Clásica San Sebastian a druhý v náročnej etape na BinckBank Tour. Bol najbojovnejším mužom Tour de France 2020. Dvakrát bol tesne na druhom mieste, až kým v 12. etape nezískal po tvrdom samostatnom útoku a demonštrovaní fantastických zjazdárskych schopností prvé kariérne víťazstvo. V parádnej forme pokračoval a po zisku bronzu na majstrovstách sveta vyhral klasiku Valónský šíp. Na Liege – Bastogne – Liege bol na druhom mieste.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár