Mathieu van der Poel končí na Tour de France. Smer Tokio

Tour de France 2021
Mathieu van der Poel

zdroj: © A.S.O./Charly Lopez

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) odstúpil z Tour de France 2021. Do deviatej etapy nenastúpi, jeho pozornosť sa obrátila smerom na olympiádu v Tokiu.

26-ročný Holanďan vyhral druhú etapu a po dvoch silných útokoch sa obliekol do žltého dresu. Šesť dní nosil symbol Tour de France, z ktorého ho vyzliekol až Tadej Pogačar (:uae:) v sobotňajšej 8. etape. Van der Poel zároveň predviedol životný výkon v časovke v piatom dni, keď udržal maillot jaune.

Van der Poel pri svojej premiére myslel na svojho starého otca Raymonda Poluidora, ktorý až osemkrát skončil v top 3 na Tour de France, ale žltý dres si nikdy neobliekol.

„Nie je mojím cieľom ísť na celkové poradie, navyše sa s najlepšími vrchármi ani neudržím,“ hovoril pred svojím odchodom Mathieu van der Poel.

„Bol to úžasný týždeň, s tímom sme vyhrali dve etapy a mali žltý dres. Bola to moja prvá Grand Tour, takže musíme byť spokojní.“

Van der Poel je najväčším favoritom na zisk zlatej medaily v disciplíne cross-country na olympijských hrách. Van der Poel horským bicyklom obetoval množstvo prípravy, dokonca aj kariérny posun. Štvornásobný majster sveta v cyklokrose plánoval dlhé roky, že chce získať zlato na olympiáde.

Je v mojom najlepšom záujme odstúpiť a pripravovať sa na olympiádu. Trochu si oddýchnem,“ zakončil Van der Poel.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár