Mathieu van der Poel si uctil starého otca: „Allez Poupou.“

Tour de France 2021
Mathieu van der Poel

zdroj: Alpecin-Fenix

Včera Mathieu van der Poel vyhral druhú etapu Tour de France 2021 a to hneď pri svojom debute. Navyše získal žltý dres, čím „predbehol“ svojho starého otca Raymonda Poulidora. Ten zomrel pred dvoma rokmi 13. novembra a na starej dáme ho fanúšikovia poznali ako muža „večne“ druhého. Vyhral síce sedem etáp, no nikdy nedosiahol na ten najvyšší stupienok v celkovom poradí. A aby toho nebolo málo, na pódiu v Paríži stál až sedemkrát. Trikrát to bolo druhé miesto a až päťkrát tretie. Žiaľ, víťazstvo a maillot jaune nikdy domov nepriniesol.

Obrázok
Mathieu van der Poel pred treťou etapou Tour de France 2021https://twitter.com/AlpecinFenix/status/1409505790461890565/photo/4

Mathieu van der Poel a jeho špeciálny bicykel

Tento veľký počin van der Poela si uvedomujú aj v tíme Alpecin-Fenix. Preto mu do tretej etapy pripravili špeciálny žltý bicykel s rôznymi detailmi. Jedným z nich je aj vzdanie holdu starému otcovi s pripomenutím jeho všetkých úspechov, ktoré získal na francúzskej pôde.

Očakáva sa, že na tomto bicykli bude Mathieu jazdiť dovtedy, dokým mu bude patriť čelo celkovej klasifikácie. Podľa profilov dnešnej a zajtrajšej etapy by v sedle svietivo-žltého bicykla mal stráviť najmenej tri dni.

Obrázok
https://twitter.com/AlpecinFenix/status/1409505790461890565/photo/1

Raymond Poulidor

Pouli či Pou-Pou, aj tak prezývala Raymonda Poulidora cyklistická verejnosť. Svoje najväčšie úspechy dosiahol v rokoch, kedy svet cyklistiky poznal iba dve mená a to konkrétne Jacquesa Anquetila a Eddyho Merckxa. To bolo aj hlavným dôvodom, prečo Raymond bol niekedy považovaný za cyklistu, ktorý často nevyhráva, ale je skôr „večne“ druhý. Napriek tomu si počas profesionálnej kariéry nazbieral úctyhodné úspechy. Veď napríklad z 18 grandtour, ktoré odjazdil, až pätnásťkrát dokázal skončiť v top 10. V roku 1964 vyhral španielsku Vueltu. Na talianskom Gire však nikdy neštartoval.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár