Mathieu Van der Poel stále v bolestiach

Mathieu van der Poel

zdroj: © A.S.O./Charly Lopez

Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix) musel skrátiť pobyt v prípravnom kempe. Dôvodom sú bolesti, ktoré spôsobil pád na olympiáde v Tokiu. Holanďan v prvom kole nepríjemne spadol, keď si nevšimol mostík a skok pod ním. 26-ročný cyklista cestoval do Livigna 3. augusta, kde ho čakal prípravný kemp. V pláne bolo sa pripraviť na majstrovstvá sveta v horských bicykloch a Benelux Tour.

Podľa belgického portálu Het Niuewsblad manažment Alpecinu-Fenix potvrdil problémy s chrbtom, no bližšie informácie nie sú známe. Van der Poel zažil skvelú Tour de France, kde bol vedúcim pretekárom šesť dní a nosil žltý dres. Následne však prišli smolné preteky na olympijských hrách. Vykúpenie však bude holandský cyklista hľadať 28. augusta vo Val di Sole, kde budú majstrovstvá sveta v horských bicykloch.

Nalini - procycling

Následný program sa prakticky nezmenil. Koncom augusta bude participovať na Benelux Tour, taktiež známe ako BinckBank Tour. 26. septembra nebude chýbať na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike. O týždeň neskôr bude na preloženom monumente Paríž – Roubaix.

Pád na olympiáde

Tour de France

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár